MEGOSZTÁS

 

A féléves tervezési feladatom megoldását készítettem el szombaton, aminek a témája balsors(?). 

 

Az én koncepcióm kültéren játszódik, a mostani gazdasági helyzetre, csődbemenő üzletekre, vállalkozásokra reflektál. A képeken szereplő ember, egy csődbement üzletember szerepét játssza el, a helyszín pedig ad az egész sorozatnak egy többletjelentést, mivel a Tóparknak is megvan a maga szerencsétlen története. Elsődleges szempont a helyszínválasztásnál természetesen nem ez volt, hanem a lepusztultság, kihaltság, üresség éreztetése. A helyszín miatt szükséges volt egy vaku használata is, napfény, sötét átjárók, stb.. 
Itt jött szóba a Mikrosat által kínált lehetőség. Mivel egy szereplővel dolgoztam, illetve minden képnél állványt használtam, így számomra elég volt egy vakufej használata. A használat során teljesen megvoltam elégedve a vakuval, a betonfalak és néha a nagyobb távolság ellenére minden expozíciónál elsült a fej, gyorsan újratöltött, bár extrém sorozatokat nem exponáltam. Hasznos volt a kioldón található fényerő szabályozó opció is, ezzel sok időt spórolhat meg az ember. 
A 400w számomra elégnek bizonyult, nem hiányoltam a nagyobb teljesítményt még a parabolabox használatánál sem. A mellékelt táskának köszönhetően pedig a szállítás is egyszerű volt. Mivel vaku nem sajátom volt, így biztos-ami-biztos alapon asszisztenssel dolgoztam, illetve az állvány aljára súlyt helyeztünk. Ezt fontosnak tartottam, mivel a vakufejben található az akkumulátor is, ami megnöveli a súlyt (2.7kg). Ennek amúgy van egy olyan előnye is, hogy nem kell a tápkábel miatt aggódni. Egy dolog, ami zavaró lehet azoknak, akik műtermi vakukhoz szoktak az az, hogy a Flash-Mob LED-es modellfénnyel bír, amiből kültéren sokat nem láthatunk. Ez viszont érthető, mivel így keveset fogyaszt…
Ha tehetném, ezt a megoldást választanám kültéri fotózáshoz a rendszervakukkal szemben, mivel teljesítményben nagyobb, illetve ott a bajonett is, aminek köszönhetően bármilyen fényterelő ráhelyezhető.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here