MEGOSZTÁS

A korábban Pixel King II néven kiszivárogtatott rádiós vakukioldóról eddig a Pixel nevű kínai cég nem igazán nyilatkozott. Pedig ők maguk tették be a katalógusukba a fotóját és az adatait, és osztogatták a Photokinán tavaly. Érdekes módon senkinek nem tűnt fel, a Photokina után egy héttel én magam vettem észre, és fotóztam le a katalógus ezen részét, majd elküldtem a képet a Lightingrumours.com weboldalnak. Ők azóta foglalkoznak a témával, és nyaggatják a Pixel Enterprise-t az infók miatt.

Ez volt tavaly ősszel a katalógusukban:

A leírásokból és a piktogramokból kiderült, hogy az új kioldó tudni fogja a TTL és manuál módot, akár vegyesen is, tudni fog 3 csoportot és HSS gyorsszinkront kezelni, zoomot állítani és nem utolsó sorban saját LCD-s kezelőfelülete lesz, ami nem egy rossz dolog, több okból is. A Nikonosok így fogják tudni igazán kihasználni az adottságait, a Canonosoknak meg egészen egyszerűen kényelmesebb lesz, mint menüben bogarászni, ráadásul az extra vevőegységek vélhetően olcsóbbak lesznek hozzá, mint a jelenlegi Pixel King esetében, ahol az adó és a vevő egyforma.

Ez volt tavaly, azóta leginkább csend honolt az ügyben, egészen mostanáig, mikor is a Lightingrumoursnak köszönhetően újabb kép került nyilvánosságra, ami valószínűleg számítógépes grafika, de a kioldó végleges változatát mutathatja.

…ami ráadásul nem a Pixel King II nevet kapja, vagyis nem a meglévő Pixel King kioldó utódja lesz, hanem Pixel King Pro néven egy magasabb termékkategória a meglévő mellett. Annyi extra információt tudunk még, hogy visszafelé kompatibilis lesz, tehát ha veszünk majd egy ilyen vezérlő egységet, a régi Pixel King kioldóinkat vevőként tudjuk hozzá használni. Baráti… Ár információ egyelőre nincs, a Pixel Enterprise pedig csak annyit nyilatkozott, hogy “hamarosan” bemutatják az új készüléket.

UPDATE: egy ilyen kép szerepel a Pixel honlapján, szóval tényleg nem lehet messze a bemutató:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here