MEGOSZTÁS

Ez egy igazi Grimm mese! 😀 Rob Grimm tárgyfotós mutat az alábbi videón egy frankó kis trükköt arról, hogy hogyan lehet egy üvegből szépen, szabályozott módon csurgatni a folyadékot ahhoz, hogy le tudjuk fotózni.

A megoldás abban rejlik, hogy el kell távolítani az üveg alját, hogy a folyadékot a nekünk megfelelő módon tudjuk átfolyatni rajta. Nyilván ez csak olyan üvegeknél megfelelő, ahol nem világítjuk át a tárgyat, és az üveg alja nem látszik a fotón, különben lebuknánk.

Node hogyan távolítjuk el az alját az üvegnek sérülés, és a sürgősségi osztály látogatása nélkül? A trükk lényege, hogy az aljára rátekerünk néhányszor egy spárgát, majd leöntjük körömlakk lemosóval(? – nail polish, gondolom ezt jelenti, ha nem javítsatok ki, de valószínű, hogy valami lakkbenzin lehet ami gyúlékony). Ezután emberünk meggyújtja a spárgát és addig forgatja az üveget, amíg a lakkbenzin le nem ég róla. Forgatni azért kell, hogy egyenletesen eloszoljon a hő az üveg körül. Ha a láng elaludt, csak hozzáérinti az üveg alját egy kemény fejlülethez és leválik a talpa.

Íme a módszer, és ami utána következik:
(csak tudnám azt a frankó jéghátteret hogyan csinálták…)

Forrás: fstoppers.com

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here