MEGOSZTÁS

Bizonyára sokan hallottatok már Peter Hurley portféfotósról. The Art Behind the Headshot című oktató DVD-je rendkívül népszerű, legalábbis az USAban mindenképp.

Hurley azon túl, hogy jó érzékkel instruálja portréalanyait, egyedi, rá jellemző világítást is használ, 4 db Kinoflot, vagyis fénycsövekkel ellátott lámpát négyszög formában elrendezve, és közöttük átfotózva. Ehhez az érdekes világításhoz persze hozzá jön még a tág rekesz, és a középformátum “bája”, de az alap a világítás.

Az alábbi videóban azt mutatják meg, hogyan lehet a többszázezer foritos Kinoflokat mellőzve nagyjából hasonló világítási stílust elérni mindössze 1db stúdióvakuval, egy nagyméretű fényformálóval és 3db ezüst derítőlappal. Az alany feje fölé megy a vaku (jelen esetben egy jó 150cm-es oktaboxszal), két oldalra rácsíptetnek egy-egy derítőlapot, a harmadikat pedig alul tartja egy állvány, egy asszisztens, vagy akár maga a fotóalany a két kezével. Próbáljátok ki, de figyeljetek arra, amire a videó készítője nem figyelt, ez pedig a tág rekesz használata.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here