MEGOSZTÁS

 A rendíthetetlen innovátor, Steve Jobs, miután lassan két éve végleg itthagyta az Apple-t, sőt a földi életet is, új világraszóló sikertermék piaci bevezetésére készül.

Az iMac számítógép sikerének a titka az volt, hogy nem egy drót és szofverdzsungelben kellett a felhasználónak eligazodnia, hanem egy esztétikus, gömbölyded gép segítségével csak a feladatára koncentrálhatott.

Az iPod a zenehallgatást forradalmasította az iTunessel együtt. A megvásárolt zenéket számítógépeden, és akár kocogás, vezetés közben is élvezheted.

A mobiltelefonok piacát pár év alatt teljesen felforgatta az iPhone. Mindent tud, amire szükséged lehet, mégsem kell szandálos informatikusnak lenned a kezeléséhez.

A táblagépekkel is rengetegen próbálkoztak már, de az áttörést mégis az iPad hozta.

Szakértők szerint azonban ezúttal az emberiségre sokkal nagyobb hatással lehet, mint az eddigi fejlesztései összesen.


Az újdonság neve beleillik az eddigi sorozatba, az iPhoneiPad után egyszerűen csak iSten nek fogják hívni. A felhasználói élmény soha nem tapasztalt, pillanatok alatt képes kikapcsolni a mindennapi mókuskerék monotóniájából.

Eddig sok kritika érte az Apple termékek árazását, ez azonban minden felhasználó számára ingyenes lesz, még regisztrációhoz sem kötött. A fizetési szisztéma fordított, nem a felhasználó, hanem az iSten fizet (ld. a licenszszerződést:  János 3,16: “Úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”)

A jogi perpatvarok sem kísérik a termék piacra dobását, mivel egy több mint 2000 éves, ingyenes forráskódra épül. 

Mind a hardver, mind a szoftver működésére örök garancia van. (nem csak élettartam garancia, mint egyes memóriáknál.) 

Az újdonságról nem szivároghattak ki titkos képek, pletykák, mivel láthatatlan. Így a Keynote előadást sem közvetítik online, mindenkinek személyesen kell kipróbálnia.

A nyelvi lokalizáció is elkészült már a világ összes nyelvére, mind a szofveres, mind a hardveres eszközök tekintetében. Az egész világon elérhető felhő alapon, egyenletes térerővel. Kezelése egyszerű, különleges számítástechnikai ismereteket nem igényel, még egy őserdei bennszülött is könnyen megértheti a működését egy rövid magyarázat alapján.

Ha Te is felhasználó szeretnél lenni, ezúttal nem kell a New Yorki Apple Store előtt sorbanállva kempingezned, elég bármelyik iSten Store-ba benézned, amelyeknek szintén egyedi designt alkottak, a legtöbb bolt már messziről felismerhető toronnyal van felszerelve. Az én kedvenc viszonteladóm a Rákosfalvai Református gyülekezet az Árkádtól egy buszmegállónyira a Kerepesi út 69-ben van (toronyiránt :-)). Nyitva minden vasárnap 10-11-ig, www.rakosfalva.net.

Hogy ennek mi köze a vakukhoz? Mi egy ennél sokkal szerényebb termékkel rukkoltunk elő az Apple Store ban: a Mikrosat App már elérhető iOs és Android plattformra egyaránt. Sajnos egyenlőre csak németül és angolul, de szívesen vesszük a visszajelzéseket.

Próbáld ki Te is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here