MEGOSZTÁS

A Yongnuo megerősítette a hírt, miszerint az YN-560III típusú, beépített rádiós vevővel rendelkező manuális vakujukhoz a jelenlegieknél komolyabb vezérlőt fejlesztenek. Ez a vaku jelen pillanatban ugyanis csak az olcsó RF-602 és RF-603 rádiós kioldókkal működik együtt, ezeket jeladóként használva süthetjük el a beépített vevővel rendelkező YN-560III-at (természetesen más kioldókkal is működik, de nem a beépített vevőjével).

A pletykák már egy ideje pedzegették, hogy készül valamire a Yongnuo, ugyanis az YN-560III-ban volt(van) egy használaton kívüli “Group” funkció, és egy extra üzemmód is, melyek semmilyen funkciót nem szolgáltak eddig, így tudni lehetett, hogy ezek vélhetőleg valamilyen jövőbeni fejlesztés miatt kerültek bele.

Photoshop illusztráció az YN-560III majdani vezérlőjéről

Nem kellett sokáig várni arra, hogy a Yongnuo beismerje, saját LCD kijelzővel és kezelőfelülettel rendelkező manuális vakuvezérlőt terveznek az YN-560III-hoz, mellyel nem csak elsüthetjük, de az erejét is szabályozhatjuk, mégpedig több csoportban. Mindezt persze csak manuális módban, hiszen az YN-560III nem TTL vaku.

Miért nagy szó ez? Azért mert a fotósok jelentős része TTL-képes rádiós kioldót (és ehhez TTL vakukat) sem azért vett eddig, hogy TTL módban használja, hanem azért, hogy manuális módban távvezérléssel tudja használni őket. Ez azért van, mert a TTL fénymérést is meglehetősen könnyű becsapni, de a fotósok igényelték a gépvázról vezérlés kényelmét. Ez viszont eddig csak a TTL kioldókkal és TTL vakukkal volt elérhető, a Yongnuo az új – elmondásuk szerint 2 hónap múlva megjelenő – kioldójával és az olcsó, manuális Yongnuo YN-560III vakujával lesz az első, aki költségtakarékosan, a TTL funkció elhagyásával képes ezt biztosítani.

Manuál vakuzás, dedikált gombos, LCD-s vezérlővel és mindezt pénztárcabarát módon. Ez kétségtelenül új korszakot indít majd a kreatív rendszervakus világításban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here