MEGOSZTÁS

Az IC2 csapata egy merőben új világítástechnikai eszköz gyártására gyűjtene pénzt az interneten. Ez valóban egy “game changer” lenne, ahogy a művelt angol mondja, ugyanis szinte mindenben lenyomja a hagyományos vakukat és reflektorokat együttvéve. A LED Light Cube önmagában 300 watt teljesítményt tud produkálni, de moduláris, így egy-egy kocka hozzáadásával határ a csillagos ég, meg lehet duplázni, triplázni, négyszerezni, hússzorozni az erejét, csak a pénztárcánk és a hely szab határt. A helyet egyébként nagyon könnyű számolni, ugyanis a LED Light Cube 10x10x10cm (0,75kg), tehát ha 10-et rakunk egymás mellé vagy alá, előre tudjuk, hogy 1m-es fénycsíkot kapunk. Ha 2700 wattot szeretnénk, csinálunk egy 3×3-as összeállítást, ami ugye egy 30x30cm-es világítótest lesz brutális fényerővel. A kis kockák ráadásul kommunikálnak egymással, így összekötve egyet kell csak vezérelnünk, az vezérli a többi kockát.

De nem ez a lényege a LED Light Cube-nak, hanem az, hogy képes folyamatos és villanófényként is működni, villanófény esetén ráadásul szabályozhatjuk a villanás idejét 30 másodperc és 1/8000 másodperc között. Újratöltési idő 0 azaz nulla, így a LED Light Cube képes akár egy 14fps sorozatsebességű gépet is követni a villanásokkal, sőt a gyors vakuszinkron sem jelenthet problémát. A leendő gyártó azt ígéri, hogy a legújabb lítium-ion akkutechnológiát rakja bele, így egy feltöltéssel 1000 maximális erejű villanást tudunk produkálni, és persze az akksi cserélhető.

Ha videósok vagyunk, akkor 300w-os reflektor módban tudjuk használni az 5500K-es fény-kockát, mely működés közben mellesleg hangtalan, nincs benne ventillátor, így nem zavar be a videó-hangba.

A 300w nem sok, két kockával (600w) zárt térben már több mint jól lehet világítani, egy 3×3-as setup pedig már nappal kültéren is megállja a helyét.

A gyártó idén novemberre ígéri az első Light Cube-ok szállítását, a bevezető akciós ára a terméknek jelenleg 350 dollár /db, amihez jár egy ajándék extra akkumulátor. A bemutatást követően feljebb megy az ára, 480 dollár lesz. A közösségi finanszírozó oldalt a termékkel kapcsolatban itt találjátok.

Ami a fényformálókat illeti, ahogy nézem csak ernyővel és pausz-kerettel, vagy derítőről visszapattintva lehet majd szórni a fényét, egyéb fényformálónak tudomásom szerint nem alakítottak ki helyet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here