MEGOSZTÁS

Úgy tűnik a rádiós kioldók havát éljük most augusztusban. Igaz a mostani még csak pletyka szintű egyelőre, de én mérget ismernék venni a hír valódiságára, hiszen a Yongnuo nem maradhat le a nagy rivális Pixeltől. A Pixel pedig King Pro néven már kiadta a hasonló TTL kioldóját, így a Yongnuo-nak is lépnie kellett.

Októberben jön állítólag az új YN-622 jeladó, melynek LCD kijelzője és dedikált vezérlő gombjai lesznek, hasonlóan a Pixel King Pro-hoz. Ez azt jelenti, hogy márkafüggetlenül kapjuk a kívánt funkciókat, nem leszünk kötve a kamera menüjéhez. Így Canonnal és Nikonnal is ugyanúgy teljes körűen használhatjuk, továbbá nincs idegőrlő menüzgetés.

Az új YN-622 jeladó önálló jeladó lesz, ami annyit jelent, hogy ha van már korábbról egy pár YN-622 kioldónk, akkor csak egy új LCD-s adót kell beszereznünk, ami kompatibilis lesz a jelenlegi YN-622 adóvevőkkel, melyeket majd vevőegységként használhatunk.

A fenti kép csak egy Photoshop illusztráció, nem tudni még, hogy milyen formátumú lesz a Yongnuo LCD-s TTL kioldója. Álló mint a Phottix Odin? Fekvő mint az eddigi YN-622? Vagy egyedi, mint a Pixel King Pro, mely saját TTL vakupapucsot is kapott a tetejére? Hamarosan kiderül, eddig csak annyit tudunk, hogy LCD-vel és saját kezelőfelülettel bír majd, hogy önálló adó lesz, és hogy USB kábelen keresztül lehet majd firmware-t frissíteni rajta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here