MEGOSZTÁS

A Yongnuo odatette magát, ugyanis bemutatott három terméket, ami tuti, hogy nagy népszerűségnek örvend majd.

Az első az YN-E3-RT kioldó és YN600EX-RT vaku kombináció, mely a Canon ST-E3-RT és 600EX-RT termékekkel megegyezik, vagyis rádió alapú TTL vakuvezérlést biztosít, mégpedig úgy, hogy a vezérlőegység a gépvázon LCD-vel és dedikált gombokkal rendelkezik a könnyebb kezelhetőség érdekében, a vaku pedig beépített vevővel bír, így nem kell külön vevőt használnunk, mint a hagyományos kioldóknál.

A legszebb az egészben, hogy a Yongnuo termékei kompatibilisek a Canonével, így ha már van egy 600EX-RT vakunk, vehetünk hozzá Yongnuo vezérlőt, illetve ha van egy Canon rendszerünk és bővíteni szeretnénk, nem muszáj 160ezer Forintos tételben gondolkodni. Az YN-E3-RT kioldóban egyébként még AF segédfény is került, ami a Canon hasonló szerkezetében nincs, illetve kap még USB aljzatot is a firmware frissítéshez.

Nyilván ezek még nem a hivatalos fotók, de a Yongnuo vezető fejlesztője posztolta ki őket a neten. Először a vezérlő érkezik majd a piacra, és nem sokra rá a vakut is megvásárolhatjuk.

A fenti rendszer nyilván nem lesz kompatibilis a Yongnuo régi YN-622 nevű TTL-vezérlő rendszerével, de azok se búsuljanak, akik ilyet használnak, ugyanis nekik fog érkezni az YN-622TX kioldó, mely szintén saját LCD-vel és vezérlőgombokkal rendelkezik, így könnyebb lesz kezelni, illetve az alábbi fotó tanúsága alapján kompatibilis lesz a korábbi YN-622 kioldókkal, amiket vevőegységként használhatunk majd.

 

A kép alapján még az egyes vakucsoportok zoomállását is lehet állítani majd, továbbá képes lesz a vegyes vezérlésre is (egyidejűleg egyes csoportok TTL-ben, mások Manuálban működnek). Fura azonban, hogy rögtön a Nikon verzió jelent meg a képeken, ami általában mindig később szokott megjelenni Yongnuo-éknál. Lehet, hogy a canonosoknak szánják az YN-E3-RT+YN600EX-RT kombinációt, a nikonosokat pedig az YN-622-TX-el kárpótolják?

Egyelőre nem tudni semmi többet, várjuk a hivatalos bejelentést, mindenesetre ígéretes cuccok, annyi szent!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here