MEGOSZTÁS

Áprilisban írtam még arról, hogy egy Hink nevű brit startup cég húzza a fotós sajtó agyát azzal, hogy egy forradalmi vakuval fognak megjelenni a nyáron, ami aztán tényleg fenekestül felforgatja a fotós világot. Azt ígérték stúdió egy kajásdobozban. Meg hogy pofonegyeszerű, mégis nagyszerű. Hát íme:


Nem, ez nem egy asztali lámpa. Ez így néz ki a fényképezőgépen:

Hát mit is mondjak… Tegnap rendezvényfotózás közben teszteltem rendszervakuhoz való lágyító feltétet, azzal kevésbé éreztem magam hülyén, mint ezzel érezném. Pedig azzal is hülyén éreztem magam, pláne hogy más szakmabeliek is voltak a rendezvényen, akik láthatóan jót röhögtek rajtam. Dehát mindent a blogért… 🙂

No kérem a Hink nevű cég Spacefish vakuja attól különleges, hogy a vakufejet tartó kar hajlékony, emiatt úgy állítjuk ahogy akarjuk. Meg attól is, hogy USB-csatlakozója révén tölthetjük a beépített akksiját (8db AA akkunak megfelelő teljesítményű), és állítólag előbb-utóbb lesz hozzá TTL modul is, ami vélhetőleg itt csatlakozik majd. Merthogy jelenleg ez egy manuális vaku, amihez jövőre érkezik a tervek szerint manuális kioldó, mellyel vezérelhetjük is az erejét. A másik különlegessége a Spacefishnek, hogy LED-es beállítófénye van. Ennek teljesítményéről egyelőre nincs szó, a vaku kulcsszáma ellenben tudott, 33 méter (35mm, ISO100), ami kb a Canon 430EX teljesítményének felel meg.

Ne hagyjuk ki a gyártó által zseniálisnak tartott szűrőzési megoldást sem, ami “véget vet” a gumik, tépőzárak és rágók korszakának.

Ami még inkább meglepett, hogy az egy dolog, hogy nyárra ígérték és október lett, mire megérkezett, de még most is csak egy ötletről beszélünk, amihez közösségi finanszírozás keretében kívánnak összekalapolni 130.000 dollárt, vagyis közel 30 millió forintot, hogy aztán elindulhassanak és megváltsák az esküvőfotós és helyszíni modellfotós ipart.

Csak nekem tűnik úgy, hogy ez egy kissé túl komolyan vett egyetemi házi feladat? Már csak azon tűnődöm, hogy mérnöki egyetem-e (tervezés, fejlesztés), vagy üzleti főiskola (marketing, vállalkozásmenedzsment)? Tudván, hogy a Hink csapata több fiatalemberből is áll, vélhetőleg mindkettő. Hát sok sikert, de szerintem kinövitek hamar.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here