MEGOSZTÁS

Mikrosat Quad-Box néven érkezett egy szörnyeteg a boltba. Jelenleg prototípus státuszban van, az is lehet, hogy csak demó célt fog szolgálni. Bár ha sokan jelentkeztek érte, biztos vagyok benne, hogy kis sorozatban ugyan de gyártásba kerülhet. A Quad-Box egy olyan 150cm-es PRO-szériás octobox, ami négy Bowens adapteres stúdióvakut tud fogadni. Gyakorlatilag bármilyet. Ha kültéren dolgozunk, akár 4db 400Ws-os akkumulátoros Flash-Mob-ot is, ami már ugye 1600Ws, egy Flash-Mob erejéhez képest 2FÉ-vel erősebb fényt kapunk általa.

A Quad-Boxot egyébként alapvetően a QuadPlex generátoros vakuhoz tervezték, ami 4db Digital 12R Boom vakut foglal magába egyetlen házba összeépítve (4 villanófejjel). Ha egy ilyet teszünk bele az 4800Ws! Brutális lehet! 🙂

A prototípus így díszeleg jelenleg a Mikrosat kiállítótermében, nézzétek meg ha érdekel. Jelenleg két darab Mikrosat HMI refi van beszerelve, merthogy természetesen így is lehet használni, ha az állandófény a barátunk.

Az octoban természetesen van külső és belső diffúzor, a pereme pedig tépőzáras, így méhsejtrácsot is tehetünk bele. Kültéri modellfotósok, kéne? Markos asszisztens legényt vigyetek hozzá! 🙂

Ja és még annyit a Digital R vakukról, hogy ugyan TTL-t nem tudnak, mint a tegnap bemutatott Profoto, de a saját távirányítójukkal ugyanúgy lehet vezérelni őket, sőt megoldhatjuk szoftveresen laptoppal, iPhone-nal és iPaddel is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here