MEGOSZTÁS

Bejelentette a hong kongi székhelyű Yongnuo ma a legújabb rádiós vakukioldóját. Az új termék az RF-603 Mark II értelemszerűen elődjét, az RF-603-as kioldót váltja a sorban, de a hírek szerint kompatibilis marad vele és természetesen a Yongnuo YN-560III vakuval is.

Az igazság az, hogy nem teljesen ezt vártuk, inkább egy olyan kioldót mely komolyabb, LCD-vel rendelkezik, és távolról vezérelhetjük vele az YN-560III vakukat. Talán az is eljön egyszer, addig is itt van ez, amivel vezérelni nem, de elsütni el lehet.

A világszerte népszerű RF-603 kioldó utódja túl sokat nem fejlődött, de pár hasznos újítást eszközöltek rajta. Az első és legfontosabb amit kiemelnék talán az, hogy végre valahára kapott saját szorítógyűrűt, és lock-tűt, így biztonsággal rögzíthetjük különféle vakupapucsokba, állványokra, softboxokba, nem kell attól tartani, hogy kicsúszik.

Az RF-603 adóvevő kioldó volt, tehát minden egység egyforma, mindegyik tud adóként és vevőként is funkcionálni, hogy miként működjön, az az automatikára volt bízva. Az új RF-603 II-nél sincs ez másként, de a biztonság kedvéért ellátták egy módválasztó kapcsolóval, melynek három állása van: Off – TRX – RX, vagyis bekapcsolt állapotban állíthatjuk automatikus jelfelismerésre (melynek hatékonyságán a gyártó szerint javítottak), de csinálhatunk belőle dedikált vevőegységet is, ha RX módra állítjuk.

Ezeket leszámítva maradt minden a régiben: az egységen található nagy gomb továbbra sem tesztgomb, hanem fényképezőgép távkioldásra szolgál, ha opcionális kábellel összekötjuk azzal. A frekvencia továbbra is 2,4GHz, a hatótáv 100m, a csatornák száma 16, a maximális szikronidő 1/250s, és két db AAA elemmel működik. Továbbra is két verzió lesz elérhető a 603C jelű a Canon, míg a 603N jelű a Nikon változat, erre akkor van szükség, ha használni akarjuk a rendszervaku felébresztés funkciót.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here