MEGOSZTÁS

A népszerű kínai gyártó a rendszervakusoknak kedvez ismét, ugyanis bemutatták a Phottix Strato TTL kioldó Nikonos változatát, illetve az új HS Speed Mount II vakuadapterüket.

Phottix Strato TTL

A Canon változat után bemutatták a Nikon verzióját is a Phottix olcsóbbik TTL-képes vakuvezérlőjének, a Strato TTL-nek. Nagytestvéréhez a Phottix Odinhoz képest, a Strato némileg egyszerűbb, mind tudásra, mint kezelés szempontjából. A TTL kommunikáció mellett Auto FP gyorsszinkont és második redőnyre szinkronizálást kínál, ugyanakkor vakucsoportokat nem kezelhetünk vele. Ez azt jelenti, hogy ugyan használhatunk több TTL vaku is vele, de mindet egyként lehet csak állítgani +/- 3 Fényérték tartományban. Cserébe a Strato TTL jóval olcsóbb, mint a nagyobb és nagyobb tudású Odin.

HS Speed Mount II

A Phottix egy érdekes elgondolású rendszervaku adaptert is piacra dobott Bowens bajonett csatlakozással, vagyis segítségével stúdióvakukhoz való fényformálókat használhatunk a rendszervakunkkal. Az új termék okossága az elforgatható vakutartó, melynek révén a rendszervakut nem csak 90-fokban (ahogy mondani szokás “kobrában”) helyezhetjük a fényformálóba, hanem vízszintesen is. A gyártó szerint így kevesebb a macera a rádiós kioldó rögzítésével, a véletlen kicsúszással és a vakut mélyebbre tolhatjuk a fényformálóba, ha szükséges.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here