MEGOSZTÁS

A népszerű kínai gyártó bemutatta legújab rádiós kioldóját, melyet a pletykák egy ideje már megszellőztettek. A Canon tulajdonosok azonban szomorkodhatnak, számukra ez sajnos nem alternatíva, ugyanis a Yongnuo a “Nikon-macerán” kívánt enyhíteni az új termékkel.

Az új Yongnuo YN-622N-TX ugyanis egy saját LCD-vel és kezelőgombokkal ellátott jeladó, mely a korábbi, Nikon-kompatibilis YN-622N TTL-képes rádiós kioldókal működik együtt. Mivel utóbbi eszközök egyszerre adók és vevők, így az új 622N-TX adóval azokat vevőként használhatjuk.

Az YN622 rádiós kioldó Canon verzióját a gépvázak vakuvezérlés menüjéből tudjuk irányítani, de mivel a Nikon vázakban nincs ilyen külső vaku irányítására alkalmas menü, ezért az YN-622N kioldót csak úgy tudjuk teljes körűen használni, ha a jeladó tetejére SU-800 Commandert helyezünk, vagy egy Nikon commander rendszervakut. Gyakorlatilag ezek szolgálnak az YN-622N kezelőfelületeként menü híján.

Ez így elég macera volt, ezért a Yongnuo úgy döntött, hogy megalkotja a saját kezelőfelülettel és LCD-vel ellátott jeladót, az YN-622N-TX-et, amit így a gépvázra helyezve már könnyedén tudjuk irányítani a távoli TTL vakukat.

Őszintén szólva könnyebben, mint a Canonosok a gépváz menüvel. Utóbbi tábor tagjaként most jócskán irigykedem is a Nikonosokra, mivel személy szerint ezt a kioldót vártam már jó ideje, ugyanis a Canon menüjében vakuvezérlés miatt bogarászni meglehetősen körülményes.

Erre nem csak Nikonos verzióban adja ki a 622-TX-et a Yongnuo? Grrr…!

Nikonosoknak jó hír, hogy a Mikrosat már meg is rendelte az első adagot az új kioldóból.

MEGOSZTÁS
Előző cikkTeszt: S mint Snoot
Következő cikkÁlláshirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here