MEGOSZTÁS

Új taggal bővült a Mikrosat profi stúdióvaku családlja, a Digital R. Az új üdvöske alulról támogatja a rendszert, merthogy ez a legkisebb teljesítményű, egyben a legkedvezőbb árú Digital R vaku.

 

A Mikrosat Digital 3R a sorozat új üdvöskéje. Ugyan a teljesítménye csak 300Ws, stúdióba ez is elegendő tud lenni, bár nyilván a szükséges teljesítmény függ a fotózási szokásainktól. Ha nem makrózunk 18-as rekesszel, ha nem középformátummal fotózunk, ahol a nagy mélységélességhez nagyon szűk blendére van szükségünk, akkor egy 300-as vaku ki fog szolgálni. Nomeg ott az ISO növelés, a mai modern gépeken ISO 400-800ig gyakorlatilag problémamentesen mehetünk.

A Digital R vakuk egyik legjobb tulajdonsága, hogy távvezérelhetők. A megfelelő (egyébként opcionális tartozék) vevőegységet a vakuba illesztve vezérelni tudjuk azt a rendszer saját rádiós kioldójával, távirányítójával, USB-stick segítségével számítógéppel, illetve egy WiFi access pointon keresztül okostelefonnal és tablettel. Igazi modern kütyü.

A Mikrosattól már megszokott módon ez a vaku is tartalmaz a beállítóizzó és a villanócső körül üveg védőbúrát, így a Bowens adapteres fényformálók felhelyezésekor nem tudjuk megütni az izzókat. A teljesítménye 8 FÉ-nyi átfogást felölel, 1/128 értékig leszabályozható. Feltöltési ideje mindössze 0,8 másodperc. A villanási időre sem lehet panasz, legkisebb teljesítményen 1/2200s, legnagyobb teljesítményen 1/1500s időt produkál (t0.5 mérés!), mindkető alkalmas viszonylag gyors mozgás megfagyasztására is. A beállítóizzó videózásra is alkalmassá teszi, alaphangon 650W-os halogén izzó kerül bele, de képes 1000W-os izzót is fogadni.

A Mikrosat Digital 3R vakut megtaláljátok a webshopban 129.000 Ft-os áron.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here