MEGOSZTÁS

Fura szerzet érkezett hozzám tesztelésre, egy olyan beauty dish, amit régóta nézegettem a Mikrosat kiállítótermében. Mi a fene kerül ezen 70ezer forintba?

Bevallom őszintén nem tudom. A Richter Soft Flood beauty dish koncepciója a gyártó szerint az, hogy kétfajta fényt kombinál “a legszebb módon”: középen irányított kemény fény jön a fényformálóból, a széleken pedig szép lágy fény övezi. Ez úgy történhet, hogy ebben a beauty dishben nincs deflektor (mint a hagyományos beauty dish-ekben), ami felfogná a direkt fényt, hanem helyette egy méhsejtrács van, ami irányítja az. Ilyen megoldás egyébként a Hensel beauty dish-eiben is elérhető, azoknál is van lehetőség a deflektort méhsejtre cserélni, de sajnos erről a megoldásról tesztfotót nem találtam a neten. A különbség a Henselhez képest abban rejlik hogy a Richter 56cm-es beautyjánál a méhsejt körül a teljes fényformálót lefedő féligáteresztő plexit találunk, ami hasonlóan lágy fényt ad, mint egy diffúzorbugyival felvértezett normál beauty.

Ez eddig szép és jó, de a rövid próbám során nem épp azt tapasztaltam, amit a gyártó ígér, vagyis, hogy a “legszebb módon” vegyülne a kétfajta fény, ugyanis két árnyékot kapunk, ha ezt a fényformálót használjuk, egy keményet és egy lágyat egymás mellett. A Hensel megoldását még valahol értem is, hiszen ott kétfajta kemény fény vegyül egymással, ami akár még működhet is, de a Richter-féle kemény fény-lágy fény kombinációt istók-zicsi nem értem. Ráadásul mindezt 70ezer Forintért…?

A direkt éles fény miatt nagyon előhozza a Richter beauty a bőrhibákat, egy normál fehér beauty jóval megengedőbb ilyen tekintetben. A csúcsfények sokkal harsányabbak a Richternél, az árnykékok sötétebbek, magyarán jóval nagyobb a fény-árnyék kontraszt a képen, és ez okozza a bőrhibák kiemelését is. Utóbbit Ti annyira már nem látjátok, mert a hölgyre való tekintettel néminemű gyors bőrretust azért eszközöltem a tesztfotókon. Máskülönben aludhatnék a kanapén… 😉

Az alábbi képeken jól látszik, hogy minél közelebb van a háttérhez a modellünk, annál szembetűnőbb a dupla árnyék, és hát sajnos az orrárnyéknál is látható a duplázás.

A Mikrosatnál előre örültek, hogy írni fogok erről a fényformálóról, de azt hiszem a mai cikkel nem igazán támogattam az értékesítést. 😀 Van ez így…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here