MEGOSZTÁS

A napokban beharangozták, hogy firmware frissítést adnak ki a jelenleg a piacon egyedülálló Profoto B1 akkumulátoros TTL-stúdióvakuhoz, és a hírek azt hangoztatták, hogy nem csak hibajavításokat fog tartalmazni az új firmware. Az emberek várták a HSS funkciót, mert az eddig kimaradt, várták a Nikon verziót, mert egyelőre csak Canon-kompatibilis változat érhető el, de sajnos nem jött.

A “nagy” hír csupán annyi, hogy mától a Canon 1D X gépvázzal is kompatibilis lett a szerkezet…bizonyára nagy munka van e mögött, nem vonnám kétségbe a Profoto mérnökeinek szakértelmét, de ennek ellenére én ezt a hírt simán besorolnám a “bug-fixes” kategóriába. 😀

A Profoto B1 már kapható Magyarországon is, potom 614.000 Forintért. Ha egy háromvakus szettet szeretnénk összeállítani, lehet számolni. Ezzel szemben a nálunk kapható Mikrosat Flash-Mob 4 szintén akkumulátoros, ugyan nem TTL, de a kioldóról vezérelhető az ereje, ami közel áll a Profotoéhoz (400Ws, a Profoto B1 pedig 500Ws), elterjedtebb Bowens bajonettel rendelkezik, és most akcióban mindössze 135.000 Ft az ára. Egy Profoto árából kijön 4 és fél Flash Mob…vagy három, plusz Swing II kioldó, állványok, fényterelők!

Ennyire kell az a TTL? Amit ráadásul elég könnyű megtéveszteni, hiszen ez is csak egy automatika, még ha felülbírálható is.

A Mikrosat Flash Mob 4 tesztje itt olvasható.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here