MEGOSZTÁS

A közösségi finanszírozással induló LED Light Cube projekt újabb fázisba érkezett, kézzel fogható termék azonban még mindig nincs. Pedig sokan várják már a világítástechnika állítólagos game-changerét.

Az IC12 nevű cég, mely a közösségi finanszírozással készülő LED Light Cube gyártója, a minap új CGI mintát mutatott be a termékről, mely átformált elülső oldalt és lencsét mutat. A Fresnel típusú fénygyűjtő lencse a hatékonyabb fénykihasználásért felel majd, továbbá kör alakú formája (szemben a korábbi verzió fektetett téglalap formájával) lehetővé teszi a bajonett felszerelését a Light Cube-ra, így a fényterelő lapkákat, vagy fényformálókat közvetlenül csatolhatjuk a kockára, és nincs szükség különálló tartószerkezetre.
Személy szerint nem igazán értem a téglalap alakú fényforrás kósza ötletét, hiszen az eredeti tervben is kör alakú, Fresneles fényforrást tüntettek fel.

Aki nem tudná miről van szó: A LED Light Cube egy olyan fényforrás, mely kizárólag LED technológiát használ, mégpedig 150W teljesítménnyel. (Gyorskeresés után nem találtam egyértelmű átváltási szorzót halogén izzó fényteljesítményre, de olyan 600-1000W halogén izzó teljesítmény közé lőném be.). A cucc lényege, hogy képes állandófényként, modellfényként és villanófényként is működni, utóbbi villanási idejét 30mp és 1/8000mp között lehet állítani. Mindezt úgy, hogy nincs feltöltési idő, és nem melegszik, így egy gyors sorozatot is képes lekövetni. Színhőmérséklete 5500 Kelvin, üzemideje többezer óra. A Light Cube-okat egymás mellé is lehet pakolni, kommunikálnak egymással, így az erejét többszörözhetjük így.

A LED Light Cube projekt már jócskán túllépte a közösségi finanszírozásban beígért határidőt, így a cég hamarosan új időtervvel jelentkezik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here