MEGOSZTÁS

Az idei évben is megrendezésre került a Photo and Imaging show Dél-Koreában, Szöulban. A kiállítás hasonló a Kölnben minden második évben megrendezésre kerülő Photokinához. Méreteiben viszont jelentősen kisebb, mivel ez egy helyi közönséget megcélzó rendezvény.

Természetesen a nagy fényképezőgép gyártók mindegyike jelen volt. A Canon, Nikon, Pentax, Sony, Samsung mind-mind méretes standal képviseltette magát.
Rajtuk kívűl több ismert gyártó is bemutatta aktuális újdonságait. Ilyen nálunk is ismert gyártók a Samyang, Pixel, Benro, Sirui, Aurora, SMDV, stb.

Ami elsőre érdekes volt, hogy a külföldiek ingyen mehettek be a kiállításra, csak egy névjegykártyát kellett adni. Nem mondom euorópai emberből egy kezemen meg tudom számolni hány volt, viszont japán és kínai érdeklődők szép számmal nézelődtek.
Már a bejáratban megfigyelhető volt, hogy jópár fotósnál a fényképezőgép mellett létra is van (nem is egy). Mondhatjuk Ők készültek. Azért itt is divat ha valahol modellt lehet fotózni ott tömeg is van, viszont lökdösődés nincs. Ilyen helyzetekben jól jöhet a létra.

A kiállításról további képeket IDE kattintva találsz!

Végül egy kis összefoglaló a Seoul-i tapasztalatokról:

Az első dolog amivel találkozik az ember az a közlekedés. A város nagyobb mint Budapest és annyian lakják mint Magyarországot. Több mint 10 metró vonal áll rendelkezésre és rengeteg busz. A metrón mindenhol látni, hogy mennyit kell várni a következő szerelvényig, minden megállóban üvegfal választja el az embereket a szerelvényektől, az ajtók csak akkor nyílnak mikor beállt a szerelvény majd nyílik a metró ajtaja is. A város teljes területén angolul is ki vannak írva az információk.

A világ egyik technikailag legfejlettebb országában az alap, hogy minden metrón és buszon van elérhető wifi hálózat, nem ingyenes de nem is drága. Gyakorlatilag nem látni olyan embert akinek a kezében ne egy sütőlapát méretű telefon lenne és mi más mint Samsung. A legtöbben neteznek, filmet néznek vagy a metró hálózat applikációját böngészik.

A közút hálózat is jól kiépített, de csúcsidőben vannak torlódások annak ellenére is, hogy sok a kétszer 4 vagy 5 sávos út. A taxi sem mondható drágának, és minden taxiban ki van rakva egy telefonszám amit hívhatsz ha a sofőr nem beszélne angolul.
A leggyakoribb autómárkák a KIA, Hyundai és a Samsung. Több autón is lehet látni az ajtókon kis kék szivacs ütközőkockákat, ottlétünk alatt egyetlen egy más színű, mondhatni csajos verziót láttunk.

Magas épületekből sincs hiány, sajnos ottlétünk alatt végig ködös, szmogos idő volt, így fentről nem volt igazán szép a kilátás.

Az ételek röviden összefoglalva csípősek. Gyakorlatilag minden. Talán a legmeglepőbb az volt amikor partnereink a hegyes csípőspaprikát valamilyen csilis szószba tunkolták és így ették. Mi is kipróbáltuk, azért egy hazai erősebb. 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here