MEGOSZTÁS

Nem csak mi kezdtük el a Fénysuli sorozatunkat itt a blogon (apropó hamarosan folytatódik), hanem a neves reklámfotós, Karl Taylor is elkezdte magyarázni az alapokat blogján.

Cikkében a fény alapjairól mesél, mi a különbség a kemény fény, lágy fény, direkt fény és visszavert fény között és ezeket hogyan használjuk, a végén pedig 6 tippet kaphatunk tőle.

Mondandóját egy 10 perces oktatóvideóval is illusztrálja, egyébként is érdemes figyelni a Karl Taylor videókat mert emberünk nem csak nagyon érti a dolgát, de jól el is magyarázza és mindehhez kiválóan érthető angol akcentus is párosul.

Karl Taylor brit reklámfotós, több mint 20 éve kezdte űzni a fotográfiát, karrierje 16 évesen grafikusként indult. 17 évesen munkahelyéről kirúgták, és egy fotótechnikai szaküzletben helyezkedett el. Ekkor szeretett bele a fényképezőgépekbe, a fotózásba, két munkahelye is volt, hogy előteremtse a pénzt a megfelelő felszerelésre. Rövid idő után saját labort vásárolt, hogy maga hívhassa képeit a tökéletes minőség érdekében, majd pár évvel később Délkelet-Ázsiában dolgozott fotóriporterként. Angliába történő visszaérkezésekor banki hitelből indított saját stúdiót, munkáira felfigyeltek az art directorok, reklámügynökségek, kereskedők, és így indult be reklámfotós pályafutása. Ma a világ egyik leismertebb reklámfotósa és fotós oktatója. DVD-it, workshopjait világszerte figyelik a fotós tanulók, a digitális korszak beköszönte után pedig high-end retus technikában csiszolta profira tudását. Jelenleg a Hasselblad és a Broncolor szponzoráltja és tanácsadója, valamint az Adobe Community Professional klub tagja.

Világítási alaptechnikákról szóló cikkét ide kattintva olvashatjátok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here