MEGOSZTÁS

A sok rádiós kioldó után a Pixel piacra dobta első saját rendszervakuját a TTL-képes X-650-est.

Egyelőre csak Canon E-TTL verzió van forgalomban, ez viszont elképesztően alacsony áron, ugyanis az eBayen 88 dollárért kínálják, ami Forintra átszámolva magyar áfával kb 24.000 Ft. Azt gondolhatnánk, hogy ez gyanúsan alacsony összeg egy TTL vakuért HSS funkcióval és jól is gondoljuk, ugyanis a Pixel előzetes beharangozásával ellentétben ez még nem egy csúcskategóriás vaku. Nincs benne sem HSS, sem Master/Slave funkció és más vaku fényére sem tud elvillanni.

Egyéb adatai viszont papíron ütősek, például a 60-as kulcsszám 105mm-es végállásban, ami elvileg a legerősebbek közé sorolja a piacon, ám a kínai kulcsszámokat azért mindig fogadjuk kétkedve – szeretnek nagyot mondani. A zoomtartománya a vakunak egyébként 24-200mm (nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy 200mm-es állásban 60-as az a kulcsszám), a vakufej dönthető és 360 fokban elforog. Ez utóbbi is egy jó pont, mert nincs holttér. A vakunk találunk még külső elemtartó csatlakozót, és USB aljzatot is a firmware frissítéshez.

Kapunk még AF segédfényt, 1./2. redőny szinkront, 1/128-ig leszabályozható manuál módot, stroboszkóp módot, hangjelzést, PC-szinkron csatlakozót, túlmelegedés elleni védelmet és nagyfelbontású pontmátrix kijelzőt. A vaku nagyon hasonlít a Canon 600EX-re, de van egy nagyon nagy különbség, a vaku frontján található 2W-os, fehér fényű LED lámpa. Ezt használhatjuk modellfénynek, aprócska video fénynek vagy AF segédfénynek egyaránt. Tehetünk rá CTO “fóliát” is, ha sárgás fényt szeretnénk kihozni belőle.

A gyártó szerint a HSS-képes X-600 verzió még fejlesztés alatt áll.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here