MEGOSZTÁS

Új rádiós kioldót adott ki a Magyarországon kevésbé népszerű, de a világ többi részén előszeretettel használt Radiopopper.

A Radiopopper Jr2 nevű készülék az első rádiós kioldó a cég kínálatában, mely saját vakupapuccsal rendelkezik, ugyanis a korábbi típusokat szinkronkábellel kellett a vakukhoz kötni. A Jr2 valójában a JrX típusuk frissített verziója, mely Nikon és Canon rendszereket is támogat, de segítségével például az Alien Bees stúdióvakuk erejét is lehet állítani. A JrX leginkább a megbízhatóságáról lett még híres, de egy nagy hibája volt, mégpedig az LCD kijelző hiánya, így ezt a “bakit” hozza helyre a Jr2 típus, amin már láthatjuk mit csinálunk.

Plusz egy csoportot is adtak a rendszerhez, így a Radiopopper Jr2 révén már négy különálló vakucsoportot kezelhetünk külön-külön, vagy egyszerre az arányokat megtartva, sőt a különféle beállításokat el is menthetjük 4 memóriahelyre.

A Radiopopper Jr2 nem támogat sem HSS sem TTL funkciót, de a gyártó azt állítja, hogy vezérelni tudja a legtöbb Canon és Nikon vaku erejét. Valószínűleg csak manuálban. A cucc nem olcsó, 130 dollár per darab, tehát a jeladó és a vevő együtt 260 dollár.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here