MEGOSZTÁS

Elsőként Nikonra mutatta be a Yongnuo az YN622-TX nevű kioldót, mely a korábbi YN622 TTL kioldókat vezérli saját kezelőfelülettel és LCD kijelzővel. Most a Canonosokon a sor.

Azért a Nikon rendszerhez adták ki először ezt a kioldót, mert a Nikon vázakban nincs lehetőség a fényképezőgép menüjéből vezérelni a Yongnuo YN622 kioldót, így a Nikon rendszer nem tudott csoportokat kezelni, zoomfejet állítani, stb. Mivel a Canon gépekben van ilyen lehetőség, ezért az elején azt gondolhattuk, hogy a dedikált kezelőfelület és LCD csak a nikonosok kiváltsága lesz. Pedig jó dolog, sokkal könnyebb így irányítani a távoli TTL rendszervakukat, mint menüben bogarászni.

Ma már nem kell irigykednie a Canon-pártiaknak sem, ugyanis YN622C-TX néven bemutatták a Canon E-TTL kompatibilis verziót is, a nikonéval megegyező funkciókkal, vagyis állíthatjuk az E-TTL vakuink erejét TTL-ben és manuálban egyaránt, A-B-C vakucsoportot kezelhetünk külön-külön, állíthatjuk a vakuk zoomfejét, illetve ki-be kapcsolhatjuk a HSS gyorsszinkront és a 2. redőny szinkront.

Az YN622C-TX tehát csak egy adóegység, melyhez vevőként a Yongnuo YN622C egységeket kell használni. Kihangsúlyoznám, hogy ez a ketyere csak kényelmi szolgáltatás a canonosoknak, ugyanis a szolgáltatásait a régebbi YN622C (LCD nélküli) kioldók használatával eddig is elérhettük a Canon vázak menüjéből (legalábbis az újabb Canon vázakéből, akinek régi gépe van, annak most nyílik ki a csoportosítható TTL vakuzás világa).

A Yongnuo YN622N-TX, vagyis az ugyanilyen, csak nikonos verzió “hands-on”-tesztjét ide kattintva olvashatjátok. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here