MEGOSZTÁS

Még egy érdekességet bemutatott ma a Yongnuo, mégpedig az első stúdióvakujukat YN300W néven. Ami félig rendszervaku…vagy teljesen, csak a formája más…na jó, maradjunk a hibridnél.

Miért rendszervaku? Mert IGBT áramkörös, ezért villámgyors. Mert tud TTL módban működni és kommunikál a Yongnuo TTL rádiós kioldóival és a Canon infra alapú vakuvezérlésével is barátságban van (valszeg lesz Nikon is, no para). Mert van benne HSS gyorsszinkron és 2. redőny szinkron. Mert van az alján vakupapucs, ahová a rendszervakukhoz készült rádiós kioldót illeszthetjük.

Miért stúdióvaku? Mert 300Ws teljesítményű. Mert Bowens bajonettes és külső villanócsöves. Mert van benne 150W-os halogén beállítófény. Mert 220V-ról működik és aktív hűtése van. Mert nagy-jack szinkronkábellel is el lehet sütni. Mert nagy és stúdióállványra is tehetjük.

Mit kell még tudni róla? Manuál módban 1/128-ad erőig szabályozhatjuk, használhatjuk manuális kioldóval, fénnyel elvillantva, illetve E-TTL módban optikai (infra) vezérléssel, továbbá a Yongnuo YN622C rádiós kioldóját használva, amivel a gépvázról szabályozhatjuk az erejét és funkcióit. Ha megjön a korábbi cikkben tárgyalt YN622C-TX kioldó, akkor azzal még könnyebb dolgunk lesz. Max feltöltési ideje 1.1 másodperc!

Mi lesz a következő lépés? Ha engem kérdeztek, bizonyára az akkus verzió, aztán a 600Ws-os hálózati, aztán a 600Ws-os akksis. Íme a Yongnuo új utainak egyike, amivel jelenleg a Profotot, a Cononmarkot és a Canont próbálja megszorongatni.

Már csak két dolgot nem tudunk. Az árát és a piacra kerülés dátumát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here