MEGOSZTÁS

Egy firmwarefrissítésnek köszönetően kombinálhatjuk egymással a Yongnuo legújabb rádiós vakukioldóit.

Adott ugye az YN560-TX jeladó, amivel az YN560-III manuális vakukat tudjuk vezérelni, és adott az YN-622C-TX jeladó, amivel az YN622C vevőre helyezett TTL vakukat tudjuk vezérleni. Az YN622C-TX jeladóhoz kiadott legújabb firmwarefrissítésnek köszönhetően ezeket már kombinálhatjuk is, persze csak manuál módban, hiszen ez az az üzemmód amit a manuális és a TTL vakuk is tudnak.

Az új rendszer tehát úgy működik hogy a gépünkön van egy YN560-TX jeladó, ami a fő vezérlőnk, ez közvetlenül vezérli az YN-560-III vakukat, illetve a vezérlőjelét az YN-622C-TX jeladó is érzékeli, átalakítja a saját “nyelvére” és továbbítja az YN-622C vevőkön lévő TTL vakuknak. Ezáltal a fővezérlővel (YN560-TX) irányítani tudjuk a manuális és a TTL vakuinkat is. Ebben a rendszerben a TTL-képes YN622C-TX jeladó csak közvetítőszerepet játszik. Kicsit bonyolultnak hangozhat, de a fenti ábra jól szemlélteti.

Az elsődleges ok valószínűleg a most bemutatott Yongnuo stúdióvaku, mivel így a rendszerbe integrálhatóságát jócskán megnövelik.

Fordítva viszont nem kompatibilis a rendszer, tehát muszáj, hogy az YN560-TX legyen a fő vezérlőnk:

A jó hír viszont, hogy mivel az YN560-TX manuális alapú, így rendszerfüggetlen, vagyis a fenti kompánia gyakorlatilag bármilyen gépvázzal működik, melynek standard vakupapucsa van. Nincs több Canon-Nikon megkülönböztetés a hírek szerint, bár azért a Canon talpú TTL vakukhoz továbbra is muszáj lesz Canon-kompatibilis YN622C-TX és YN622C adóvevőket csatolni szerintem, de a fenti rendszerben ezeket akár Nikon géppel is használhatjuk. Hozzáteszem mégegyszer: MANUÁLIS módban. Ebben a szettben nincs TTL, csak manuális csatasorba állított manuális módban működő TTL vakuk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here