MEGOSZTÁS

A patinás német vakugyártó bemutatta legújabb csúcs-villanóját, a Metz Mecablitz 64 AF-1-et.

Az új Mecablitz a piac legerősebb rendszervakui közé tartozik, mint a neve is mutatja a kulcsszáma 64-es, amit ISO100-on és 200mm-es zoomállásban kell érteni. Ebből már láthatjuk is, hogy a zoomfeje sem kullog az ősidők 24-105mm-es sorában, hanem a modern idők 24-200mm-es szelét viszi tovább (ezt a megfogalmazást…). A kihajtható diffúzorral 12mm-es gyújtótávolságot fedhetünk le fénnyel. A vakufej -9 és 90 fok között dönthető és 0-300 fok között forgatható – dícséretes…
Több különlegesség kis került a vakuba, az egyik a kiegészítő villanócső a vaku elején, mellyel indirekt vakuzás esetén deríthetünk.
Ez azért hatékonyabb megoldás, mint a kihúzott fehérkártya, igaz ilyen is került a villanófejbe.
A másik különlegesség az érintőkijelző, a vaku menüje intuitív és könnyen kezelhető, ezzel segíti a dolgozó fotós munkáját, ráadásul a kijelző elfordul, ha portréállásba helyezzük a kamerát. Az operációs rendszerében lehetőségünk van 4 memóriahelyre saját beállításokat letárolni és azokat gyorsan behívni munka közben.
A gyártó a marketingszövegében többszor kihangsúlyozza a Metz Mecablitz 64 finom kidolgozását és kiváló építési minőségét.
A vaku tud TTL, Manuál és stroboszkóp üzemmódban működni, továbbá optikai vezérlés alapon Master/Commander és Slave vakuként is funkcionálni, rádiós egység azonban nem került bele. Először Canon, Nikon, majd később Sony, Pentax, Panasonic és Olympus szabványokban lesz kapható.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here