Új vakut mutatott be a Metz

A patinás német vakugyártó bemutatta legújabb csúcs-villanóját, a Metz Mecablitz 64 AF-1-et.

Az új Mecablitz a piac legerősebb rendszervakui közé tartozik, mint a neve is mutatja a kulcsszáma 64-es, amit ISO100-on és 200mm-es zoomállásban kell érteni. Ebből már láthatjuk is, hogy a zoomfeje sem kullog az ősidők 24-105mm-es sorában, hanem a modern idők 24-200mm-es szelét viszi tovább (ezt a megfogalmazást…). A kihajtható diffúzorral 12mm-es gyújtótávolságot fedhetünk le fénnyel. A vakufej -9 és 90 fok között dönthető és 0-300 fok között forgatható – dícséretes…
Több különlegesség kis került a vakuba, az egyik a kiegészítő villanócső a vaku elején, mellyel indirekt vakuzás esetén deríthetünk.
Ez azért hatékonyabb megoldás, mint a kihúzott fehérkártya, igaz ilyen is került a villanófejbe.
A másik különlegesség az érintőkijelző, a vaku menüje intuitív és könnyen kezelhető, ezzel segíti a dolgozó fotós munkáját, ráadásul a kijelző elfordul, ha portréállásba helyezzük a kamerát. Az operációs rendszerében lehetőségünk van 4 memóriahelyre saját beállításokat letárolni és azokat gyorsan behívni munka közben.
A gyártó a marketingszövegében többszor kihangsúlyozza a Metz Mecablitz 64 finom kidolgozását és kiváló építési minőségét.
A vaku tud TTL, Manuál és stroboszkóp üzemmódban működni, továbbá optikai vezérlés alapon Master/Commander és Slave vakuként is funkcionálni, rádiós egység azonban nem került bele. Először Canon, Nikon, majd később Sony, Pentax, Panasonic és Olympus szabványokban lesz kapható.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.