MEGOSZTÁS

Hosszú hónapokon át tartó információcsepegtetés és ígérgetés után véglegesítették a LED Light Cube designját és elindult a gyártása. Minden idők egyik leginnovatívabb vakuját szeptember 1-től kezdik el szállítani az előrendelőknek.

A Kickstarteren indult projektról több ízben írtunk már a vaku.hu blogon, ugyanis a fejlesztők egy olyan fényforrást találtak fel és – mostmár kimondhatjuk – indítottak útjára, ami a legtöbb, a piacon lévő vakut leköröz tudásban, jóllehet a sokoldalúsága a normál stúdióvakukhoz és rendszervakukhoz képest valamivel korlátozottabb, de egyéb tudásával ellensúlyozhatja azt.

A LED Light Cube lényege, hogy nem villanócsövet találunk benne, hanem nagyteljesítményű LED fényforrást, mely képes villanófényként és folyamatos fényként is működni. Villanófényként ráadásul olyan precizitással, hogy még a villanási idejét is mi tudjuk szabályozni 1s – 1/8000s tartományok között, ám ezzel még nincs vége, ugyanis a Light Cube-nak feltöltési ideje sincs, így akár egy 14fps sorozatot is képes lekövetni. A villanó és a folyamatos fény üzemmódot kombinálhatjuk is, ekkor a Light Cube modellfényként működik, exponálásra pedig villan, vagyis három üzemmódja van, melyeket a gyártó így keresztelt el: Flash (vaku), Studio (modellfény+vaku), Video (állandófény).

A beépített Li-Ion akksinak köszönhetően a Light Cube 800 full erejű villanást vagy 45 perc folyamatos videofényt képes kipréselni magából, mindezt egy kompakt 10x10x10cm-es dobozkában. A full erő 150W / 5500 lumen fényteljesítményt jelent, bár a specifikációkból nem derül ki, hogy ez hogyan viszonyul a vakuteljesítményekhez. A gyártó eredeti terve az volt, hogy egy rendszervaku fényerejét tudja produkálni. Az akkumulátor 10 évre tervezett és könnyedén cserélhető.

A Light Cube moduláris rendszerű, 1/4-es csatlakozót találunk mind a négy oldalán, így több Cube-ot is összeköthetünk (melyek vezetéken keresztül kommunikálnak egymással, így csak egyet kell beállítani, a többi igazodik), ezáltal megsokszorozhatjuk a fényerejét.

A Light Cube-ot elsüthetjük szinkronkábellel, rádiós kioldóval, vagy fénnyel elvillantva. Ami újdonság, hogy a gyártó különféle fényformálókat és adaptereket is kínál, tehát akár Bowens, Elinchrom, Profoto és Broncolor bajonettes fényformálókat is tehetünk rá.

Ára 659 dollár, de augusztus 31-ig 25% előrendelési kedvezményt biztosít a gyártó.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here