MEGOSZTÁS

Legalábbis a nemrég bemutatott Jr2 típus.

Pár hete írtunk arról, hogy a Radiopopper bemutatta a JR2 típusú kioldóját, amellyel Canon és Nikon vakukat egyaránt vezérelhetünk manuál módban, csoportokba szedve, továbbá Alien Bees és néhány más márkájú stúdióvakut is irányítani tud a szerekezet.

Most azonban kiderült, hogy a Radiopoppernek olyannyira az USA a fő piaca, hogy Európába nem is fogják szállítani a JR2-t. Ezt maga a gyártó közölte egy Európából érdeklődő vásárlónak, melyről a lightingrumours.com számolt be.

Gondolhatánk, hogy aki akarja megrendeli az USA-ból, nyilván ezt nem lehet majd szabályozni, de azt tudni kell, hogy a tengerentúlon más rádiófrekvencia szabványok élnek, mint Európában, tehát az a gyártó, aki a világ ezen felén kíván értékesíteni, annak az EU-s szabványokat kell követnie, és ennek megfelelően kell fejlesztenie a termékét. A rendszerint más frekvencián működő USA-verzió persze működni fog itt is, de ha Európában valaki nem szabadfrekvenciát (433Mhz, 2,4Ghz pl) használ egy készülékkel, azt a hatóságok megbüntethetik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here