MEGOSZTÁS

Érdekes kis kütyüt találtam a neten, melyet az amerikai Adorama forglamaz jelenleg a saját Flashpoint brandje alatt. A neve Speedlight Partner. Ez egy kis, 5W-os LED fényforrás, melyet a rendszervakura erősíthetünk a hozzá kapható gumiszíjjal.

A Speedlight Partnernek több funkciója is lehet, használhatjuk videofényként, használhatjuk a rendszervakuból amúgyis hiányzó beállítófényként és használhatjuk rossz fényviszonyok között autofókusz segédfényként is. A kis kütyü lítiumos akksiról működik a Canon 350D/400D és néhány Powershot gépek akksija megy bele (NB-2LH), így kompakt és könnyű tudott maradni, egy feltöltéssel 30 és 70 perc folyamatos világítást tud produkálni függően az akksi teljesítményétől, minőségétől.

A Speedlight Partner kétfajta fényerőt tud produkálni, az alapfénynél a “boost” fokozat 20%-al erősebb, továbbá ha AF segédfényként használjuk, pár másodpercre az alapfénynél erősebben világít. Persze létezik mindenféle LED zseblámpa és bringalámpa, amit ugyanít a vaku tetejére erősíthetünk, de a Speedlight Partner a legpofásabb mind közül, ráadásul a biztos rögzítés érdekében mindenféle gumírozással is ellátták.

Én személy szerint többféle helyzetben is szívesen használnék egy ilyet (pl rendezvényfotózáson AF segédfénynek, beltéri modellfotózáson beállítófénynek).

Az ára sem vészes, 40 dollárért árulják az Adoramanál, persze ha valaki ilyet rendel, számoljon az áfával, vámmal és szállítási költséggel is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here