MEGOSZTÁS

Úgy tűnik a jó öreg stúdiótechnika gyártó beadta a derekát…én nem emlékszem, hogy eddig lettek volna kifejezetten rendszervakukhoz gyártott kiegészítőik.

Két termékbejelentésük volt, pontosabban lesz a Photokinán, az egyik a Softdish 80, ami egy összecsukható beauty dish, mely hasonlít a Mikrosatnál már egy ideje kapható Aurora Firefly II fényformálóhoz. Vagyis ez egy speciális formájú, 80cm átmérőjű softbox, melybe deflektort lehet helyezni, így beauty dish-ként is üzemelhet, a deflektort kivéve, a diffúzorvásznat behelyezve pedig hagyományos softbox. (2012-ben a Chimera cég mutatta be ugyanezt a Photokinán). Az ernyőként nyitható konstruckió miatt a fényformáló könnyen és gyorsan összehajtható.

Ez a fényformáló még csak sugallhatja a rendszervakuzás felé nyitást, jóllehet a Hensel a mobilvakuihoz ajánlja, azonban a másik bemutatásra kerülő termékük már egyértelmű jele annak, hogy megbarátkoztak a kisvakukkal.

Ugyanis ők is kiadtak egy Speedlight Adaptert, vagyis egy olyan rendszervaku tartót, melyre Hensel bajonettel rendelkező, hagyományos fényformálókat helyezhetünk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here