MEGOSZTÁS

Jerry Ghionis, világhírű esküvői fotós ajándékozta meg a világot az Ice Light nevű a Wescott által gyártott világító rúddal, mely karakteres, ámde lágy fényt ad a portféfotósok számára, és félkezes a használata. Az Ice Lighttal csak egy baj van, hogy marha drága, dehát itt jönnek képbe ugye a kínaiak.

A számos házibarkács megoldás után végre a Travor nevű cég mutatta be immáron második generációs, Magic Tube Light MTL-900II névre keresztelt lámpáját, ami olyan mint az eredeti Ice Light, és némileg még többet is tud annál.

Alapfelállás szerint az Magic Tube anyaga alumínium, mérete 55cm-es, és 1600 lumen erősséggű, 5600K színhőmérsékletű LED fényt bocsájt ki magából, melyet a hozzá tartozó CTO feltéttel 3200K-esre korrigálhatunk. Egyébkén 298 db led van benne. A fénye dimmerelhető, vagyis változtatható a fényereje a markolaton elhelyezett gombokkal, továbbá SOS szignált is képes leadni, a esetleg erre lenne szükség.

A Magic Tube-ot foghatjuk kézben, de akár állványra is erősíthetjük, ehhez gondolom az a gyártó fog biztosítani adaptert. Az Ice Lighthoz képest komoly upgrade a cserélhető akkumulátor, ugyanis a Magic Tube alját lecsavarva hozzáférhetünk az akksihoz, így nem áll meg a munka, ha a cucc lemerül, csupán csak cseréni kell a Sony NP-F550 típusú áramforrást. Az eredeti Ice Lightnál ilyenre nincs lehetőség. A Magic Tube-ot egyébként működtethetjük hálózatról is.

A gyártó még távirányításra is lehetőséget ad, egy infravörös kontrollerrel viszonylag távolról is irányítani tudjuk a Magic Tube-ot.

Már csak egy kérdés maradt, az ára és az elérhetősége. Na ezeket nem árulták el, pedig az árán áll vagy bukik, hogy sikerül-e megverni Ghionis találmányát a piacon. A cég Alibaba oldalán a nagykerár 75-85 dollár akksival, távirányítóval, töltővel és CTO feltéttel, de ehhez minimum 20db-ot kell rendelni. A kiskereskedőknél nyiván valamivel drágább lesz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here