MEGOSZTÁS

Nem sz.rozik a Yongnuo, ontja magából az új termékeket, most épp kikerült a honlapjukra a manuális YN560 széria legújabb tagja, Mark IV jelöléssel.

Az új típus küllemben nem változott elődjéhez képest, funkció tekintetében azonban van némi újítás. Az YN560 IV ugyanis manuális Master vaku lett, vagyis más YN560 IV vagy YN560 III vakukat, illetve RF-602 vagy RF-603 kioldókat tud – természetesen manuális módban – vezérelni. Ezzel már olyan széles lett a Yongnuo palettája, hogy lassan érik egy cikk “Hogyan építsünk Yongnuo rendszert” címmel.

Az 560 IV tehát irányítani tudja a távoli hasonló vakukat, segítségével állítani tudjuk a távoli vakuk erejét, üzemmódját és zoomfejét, A-B-C csoportokban külön-külön.

 

A YN560-TX manuális vezérlővel egyetlen probléma volt/van, hogy nincs rajta vakupapucs, így ha a gépvázra tesszük irányítóként, el kell felejtenünk, hogy a vázról esetleg derítővakuzást végezzünk. Erre kínál megoldást az YN560 IV, ugyanis miközben irányítani tudjuk vele a távoli vakukat, egyidőben a vázról is villanthatunk vele.

 

 

Jómagam esküvői lagzin előszeretettel használok színfóliás élfényeket, de ezekhez nem árt egy kamera felől érkező, fehér derítőfény is. Egy YN560 IV segítségével ez már nem lesz olyan bonyolult, ha még AF segédfény is lenne benne, tökéletes lenne, de sajnos az kimaradt. Nálam a lagzis szett olykor így néz ki (ld lent), ami valljuk be nem egy normális dolog, sokkal elegánsabb lenne ezt a “felhőkarcolót” egyetlen vakura cserélni, ami egyszerre oldja meg a távoli vakuk vezérlését, a fehér derítést és az AF segédfényt. E három igényből most kettő ki lesz pipálva, AF segédfénynek meg ott az YN622-C kioldó, vagyis a torony így egy “emelettel” alacsonyabb lesz.

 

 

 

 

Canon 1DIII-on egy Yongnuo 622 AF segédfénynek, egy RF-603 a színfóliás élfények vezérléséhez, és egy  fehér fényű derítővaku a szett tetején

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here