MEGOSZTÁS

Új, vezeték nélkül vezérelhető monoblokkos stúdióvakut és egy folyamatos fényű HMI lámpát jelentett be a Broncolor Siros, illetve F1600 névvel.

Top-kategóriás, hálózatról működtethető stúdióvakut mutatott be a vakugyártók Rolls-Royce-a, melynek legfőbb funkciója a vezetéknélküli vezérlés, ugyanis a fejbe PocketWizard és Broncolor RFS 2.1 vevőegység is beépítésre került.

A Broncolor Siros vakuból négyféle típus fog megjelenni, 400 és 800Ws-os, illetve Basic és “S”-változat. A Basic és az S között a különbség az áramkör (és ezáltal a villanási idő), ugyanis a Basicben hagyományos stúdióvaku, az S-verzióban a rendszervakukból és high-speed stúdióvakukból ismerős IGBT áramkör került. Ennek megfelelően a villanási idők elég széles spektrumon mozognak, a teljesen általános 1/200s-tól az egészen kivételes 1/6500s-ig (t0.1 méréssel! magyarázat ebben a cikkben), függően attól, hogy melyik típusról és mekkora villanási teljesítményről beszélünk. A leggyorsabb t0.1 méréssel 1/6500s, t0.5 méréssel 1/13000s értéket a Siros 400 S adja minimális teljesítmény mellett. A rendszerhez azonban opcionálisan be lehet szerezni egy speciális villanócsövet (HS cső), ami révén a PocketWizard kioldók segítségével képes lesz a HyperSync üzemmódra, vagyis a fényképezőgépünkkel akár 1/8000s záridőig is lemehetünk, ez kb olyan, mint a rendszervakuknál a HSS üzemmód.

Egyértelműen látszik a Broncolor Sirost gyors témák fotózására találták ki, még a feltöltési idő is egészen elképesztő, a Siros 400 és 400S esetében full erőn is mindössze 0,65 másodperc alatt feltölt a vaku, de a legrosszabb érték (Siros 800) is csupán 1.35 másodperc.

A stúdiómunkát tovább könnyíti a nem PocketWizard használók számára a vaku vezeték nélküli távvezérlési lehetősége, melyet okostelefonról vagy tabletről végezhetünk. Ehhez egyelőre iOS appot emleget a gyártó, Android és Windows verzióról eleddig nem esett szó.

A Broncolor Siros 2015 januártól lesz elérhető, az áráról nem tudni, de személy szerint nem szeretnék. 😀

Ezzel egyidőben a Broncolor bemutatta legújabb, folyamatos fényű HMI reflektorát is, az F1600-at, melyre külfönféle fényformálókat tehetünk, az erejét állítani tudjuk és a villódzásmentes, 5500K-es fénye miatt a gyártó nagysebességű fotózásokhoz ajánlja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here