MEGOSZTÁS

Idén is lezajlott a Photokina kiállítás, ahol a Mikrosat csapat 2012 után idén is saját standdal vonult ki. Két termékcsalád bemutatása volt a cél, az egyik a fókuszálható Para-Dise kitek a másik pedig a Flash-Mob vakuk. Standunk nagyon szerencsés helyen, közvetlenűl két neves gyártó (Broncolor, Profoto) mellett helyezkedett el és nagyon komoly érdeklődés övezte.

Összességében a kiállítás valamelyest zsugorodott, de ez a látogatók számán nem érződött. Több helyszínen volt lehetőség különböző világítástechnikai illetve retusálási tanfolyamokon is részt venni. Továbbá több látványos bemutató és showelem emelte a színvonalat, természetesen a legújabb bejelentéseken felül.

Milyen újdonságok várhatók a közeljövőben?

– Induro – két új méretű monopod érkezik amelyek fejjel együtt kitben is kaphatóak lesznek, és elérhető egy új Hi-Hat tripod is.

– Creativity Backgroud – új kis méretű színes, mintás papírhátterek jönnek melyeket elsősorban babafotózáshoz ajánl az angol gyártó és egy új papírháttér tartó keresztrudat is láthattunk, melynek érdekessége, hogy magába a tengelybe van beépítve egy ultrahalk motor és vezeték nélküli távvezérléssel engedhető fel vagy le a papírháttér. Ez a keresztrúd bármely lámpaállványra feltehető lesz.
– Mikrosat vakuk – a Flash-Mob vakuk hamarosan már Super Sync képességgel érkeznek, azaz akár 1/8000sec zársebességel is lehet használni őket. Ezzel egyidőben jön az új SWING III kioldó rendszer (ez lesz szükséges a super sync használatához), az új kioldó vevőegysége sokkal kisebb az előző változatnál és a kijelző nem felülre hanem hátulra kerül így könnyebben leolvasható a beállított csatorna.

Megújul a Mikrosat Mini stúdióvaku is. Ő is kap egy szép nagyméretű kijelzőt, digitális kezelőfelületet és SWING III kompatibilitást (itt viszont nem lesz super sync, de távvezérelhetőség igen).

– Speedbox és Dodibox család – a speedboxokból számtalan méret lesz elérhető, téglalp csíkbox formában is, a Dodi-Box pedig akár 140cm-es méretben is választható lesz.

– Cononmark K4T TTL/HSS akkus vaku – a korábbi mobil vakunk most már teljes TTL képeségekkel vértezte fel a gyártó és mellé még a HSS funkció is működik. Úton is van az első adag! 🙂 A vakuba beépítésre került Canon és Nikon vevő is. A kiállításon mindkét variációt volt szerencsénk kipróbálni. Imádni fogjátok!
– Jinbei – rengeteg akkumulátoros vakut kínál a gyártó, tervezzük, hogy ezekkel is bővítjük a kínálatunkat. Ami biztos jön az az új Beautybox, mely ezüst és fehér belsővel is elérhető lesz. Egy összecsukható Beautydish!
– Foto Walser / Walimex – a legizgalmasabb dolgok a rigek, videós kiegészítők illetve a GoPro tartozékok voltak. Egy minőségi Németországban gyártott rig család is bekerül ezáltal a kínálatunkba ez terveink szerint bérelhető is lesz. Hatalmas előnye, hogy roppant mód könnyű, így egy hosszú forgatás után sem szakad le a kezed és a vállad ha nem állványon használod. Sajnos a minőség az áron is érződni fog.
-Yongnuo – bár a cég méretéhez és termékpalettájához képest elég kis standdal képviseltette magát, kézbe lehetett venni új objektíveiket (50/1,4, 50/1,8, 35/2) és a 600RT vakut is. Ez a vaku és a TTL stúdióvakujuk hamarosan már üzletünkbe is megérkezik.
– Mikrosat Basic széria – hamarosan ez a család is megújul, kap egy vezeték nélküli távvezérlést és egy trendibb házat természetesen a már jól megszokott és bevált minőségben. Érkeznek nagyteljesítményű LED lámpák is Bowens csatlakozással.
… és ami még kihagyhatatlan ha Kölnben járunk:

Foto Gregor, azaz a fotósok zarándokhelye, ami itt nincs az nem is létezik, legyen szó használt vagy új termékről itt minden megtalálható. Most sem sikerült úgy odaérnünk, hogy nyitva legyen de áhítattal néztük a kirakatot és közben azt mondtuk: Óóóóóóhhhhh 🙂

Dóm – nem lett kisebb se nagyobb mióta utoljára láttuk.

Papa Joe’s Jazzlokal – egy ilyen kiállítás igen csak fárasztó, ezért mindenkinek ajánlom aki még nem volt keresse fel ezt a nagyszerű helyet, ami mindig teltházas és remek zene szól.
& girls, girls, girls

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here