MEGOSZTÁS

Meglepő húzást követett el a Yongnuo: durván megemelték a 600-as csúcsvakujuk árát.

A Yongnuo hivatalos eBay boltjában az új YN600EX-RT vaku a megjelenés után pár héttel 179 dolláros környéki áron került ki, ami teljesen reális volt, picivel több csak, mint ammenyiért az eddigi csúcsvakujukat, az YN568EX-II-t kínálják.

Aztán jöttek a készletproblémák, nem tudták tartani a – vélhetőleg – hatalmas keresletet, ide Magyarországra is csak egyetlen darabot tudott a Mikrosat szerválni. Hogy ennek következménye-e a durva áremelés, vagy csak simán vérszemet kapott a Yongnuo, nem tudni, de jelen pillanatban 600USD, azaz Hatszáz dolláros áron kínálják a vakut az eBayen! Ez több mint 3x-os áremelés, ami azt jelenti, hogy ha így marad, itthon drágább lesz, mint a Canon saját 600EX-RT vakuja! Ez megdöbbentő húzás lenne egy kínai gyártótól, mondhatni példátlan.

Meglátjuk mi lesz a vége…

UPDATE: vélhetőleg pusztán technikai oka van annak, hogy megemelték a vaku árát. Egyes források szerint a készlethiány az oka az áremelésnek, és a taktika csak annyi, hogy felemelték az árát, amíg nem tudnak szállítani, hogy senki ne rendeljen. Így nem kell törölni a terméket az eBayről, ami nullázná az eladás-számlálót és rontaná a Best Mach pozíciót az eBay keresőjében. Bízzunk benne, hogy tényleg csak pusztán eBayes technikai trükk az áremelés. Mindenesetre más kereskedők kihasználják a ziccert, akinél van készleten ilyen vaku, az rögtön felemelte az árát 179 dollárról 250 dollár fölé.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here