MEGOSZTÁS

Gyönyörű tárgyfotók elkészítését láthatjuk az alábbi BTS videón.

A Topazlabs blogján jelent meg David Lund reklámfotós kulisszák mögötti videója, amin bemutatják (nagyjából), hogy hogyan készült egy csodálatos reklámfotó egy amerikai whisky márkának. Lund egyébként folyadékos reklámfotók készítésére specializálódott (érted?!? ámerika…). A fotók pengeélesek és tiszták, melyet egyrészt nagyon gyors villanási idejű vakukkal, Hasselblad rendszerrel és – hogy a reklám rész ki ne maradjon – a Topaz szoftvereivel ért el.

Kihangsúlyozza azonban a blogos interjúban, hogy az egész lelke a fény ügyes használata, hiszen a fény adja meg a fotó alapvető hangulatát. Arra a kérdésre, hogy mire figyeljen egy kezdő fotós, az alábbi választ adta, idézem szabadfordításban:

“A fényre. A fény az egyetlen, amivel érzelmeket varázsolhatunk a fotóra. Olyan fotót készíts, ami érzelmeket vált ki az emberekből. Ha egy terméket elárasztasz fénnyel, azzal az információközlést erősíted és háttérbe szorítod az érzelmeket. Minden terméknek van egy karaktere, a művészet az, hogy erre ráérezzünk és a megfelelő világítást válasszuk hozzá. Ne használj túl sok fényt! Az emberek túlspilázzák sokszor a világítást. Nálam előfordul, hogy egyetlen fényforrást használok és csak kis tükörlapokat teszek a megfelelő helyekre.”

 Íme a videó, próbáljatok ellesni valamit, aztán látogassatok el a Topazlabs blogjára, mert mond még pár érdekességet az ember.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here