MEGOSZTÁS

Eddig a Yongnuo jelentett konkurenciát a Canonnak és a Nikonnak. Egy új cég, a shenzeni Shanny Photography Optical Equipment Co. Ltd. azonban már nem csak a nagy gyártókat veszi célba, hanem magát a Yongnuot is új termékpalettájával.

A cég Shanny néven futtat vakukat és kioldókat. Ők sem csinálnak mást, mint a Yongnuo csak más név alatt és némileg módosított designnal. Amikor a kínai koppintja azt a kínait, aki a japánt koppintotta. Vicces dolog, de lehet, hogy nem kellene temetni a Shannyt mert úgy tűnik az ő termékeik is kínálják azt, amit a Yongnuo vagy épp a Pixel.

Itt van mindjárt a Shanny RT rendszere, mely ugyanaz, mint a Yongnuo RT vagy a Canon RT. SN-E3-RT a rádiós vezérlő neve és SN600EX-RT a vakué, lényegében ugyanazt tudja, mint a Yongnuo YN-E3-RT + YN600EX-RT.

Egyébként jelenleg 5 fajta vakujuk van, mint az SN600-asra épül, de létezik Canon és Nikon változat normál TTL verzióban, továbbá létezik csak optikailag vezérelhető és rádióvezérelhető változat is.

Rádiós kioldóból kétfélét kínál a cég, az egyik a már említett RT rendszerű, ez olyan apróságokban különbözik mondjuk a Yongnuo vagy a Canon RT vezérlőjétől, hogy a kijelzőjének háttérvilágításának színét és erejét is változtathatjuk, akár úgy is be tudjuk állítani, hogy fekete alapon fehérrel mutassa az értékeket, továbbá beletették még a Canon optikai (infra) vezérlését is a rádiós mellé.

A másik kioldójuk az SN-E3-RF, amit úgy tűnik a Pixel King Pro kioldóról koppintottak, ez a cég bevallása szerint a Yongnuo olcsóbb ETTL rendszerének, illetve magának a Pixel King Pro-nak kíván konkurenciát állítani. Ehhez kiadtak egy hatodik típusú vakut is RF jelöléssel, melyben beépített vevő van, ezáltal a kioldó+vaku páros kb olyan lesz, mint a Yongnuo/Shanny/Canon RT rendszer, csak más kezelőfelülettel. Az RF és az RT rendszerük persze nem kompatibilis egymással.

Érdekes elgondolás, meglátjuk mennyire tudnak labdába rúgni. Hónapok óta létezik már a Shanny, de eddig nem írtam róla, mert úgy gondoltam egy a sok közül, de már egyre többet olvasni róluk a világítástechnikai weboldalakon, így gondoltam bemutatom őket. A weboldaluk szshanny.com.

A cikkben közöl képek forrása a flashhavoc.com weboldal, mely részletes teszteket is közölt már a Shanny termékekről.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here