MEGOSZTÁS

A Yongnuo tovább bonyolítja kompatibilitási listáját, ugyanis egy firmware frissítésnek köszönhetően a manuális YN560-TX vezérlővel el tudjuk majd sütni a TTL YN622C kioldóinkat. Ám ez látszólag bonyolítás, valójában egyszerűsítés. Ezen kívül az YN622-TX vezérlő is kapott egy – sajnos – hardveres frissítést, hogy javítsanak a hatótávján.

A Yongnuo YN560-TX eddig ugye a szintén manuális Yongnuo YN560-III és YN560-IV vakuk vezérlésére, vagyis erejük, üzemmódjuk és zoomfejük állítására volt képes. Ezen felül volt még egy olyan lehetőség, hogy egy YN622-TX TTL vezérlőt közbeiktatva – mint közvetítő vezérlő, ez lehetett akár a zsebünkben is – tudtuk vezérelni vele a TTL vakukat is manuál módban.

Ezt finomította tovább a Yongnuo, ugyanis egy firmware frissítést követően az YN560-TX vezérlő már közvetlenül is tud kommunikálni az YN622 vevőegységgekkel, nem kell közvetítőt használnunk. Persze továbbra is csak manuál módban tudja az YN622-re tett TTL vakukat irányítani, vagyis az erejüket és a zoomfejüket állítani.

Ha ez így bonyolultnak hangzott, az alábbi két illusztráció hamar tisztába teszi a fejeket, előbb a régi verzió, utána az új felállás:

Régi verzió
Új verzió

Egy rossz hír viszont van. A hírek szerint csak a 2014 december 15. után gyártott YN560-TX kioldókkal lehet ezt megcsinálni. Akinek ennél régebbi verzió van, azok megszívták, ugyanis az 560-TX-en nem lehet frissíteni a firmware-t házilag. 🙁

Hasonló a helyzet az YN622-TX vezérlővel, melynek a Yongnuo a gyenguszka hatótávját növelte, ugyanis – a hírek szerint – fele akkora volt a hatótávja, mintha két YN622C kioldót használnánk egymással (hamarosan leteszteljük). A vezérlő új áramkört kapott, így stabilabb működést, és a 622-höz hasonló hatótávot ígérnek. Mivel ez egy hardveres frissítés, ezért a korábbi YN622-TX tulajok szintén megszívták. 🙁

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here