MEGOSZTÁS

A Mikrosat prémium kategóriás stúdióvakuinka saját rádióskioldó és távvezérlő rendszerei vannak. A SWING kioldó család most a harmadik generációjába lépett.
 

 

Swing III adó és vevők

A SWING első generációja gyakorlatilag egy egyedi rádióskioldó rendszer, mely 2.4 GHz-en kommunikál, 100m hatótávolságot biztosít és nagyon megbízható. Kompatibilis a Mikrosat DIGITAL R stúdióvakukkal, a korábbi Mini 4 és a legújabb Mini 4D vakukkal is.

 

 

 

 

 

SWING I adó és vevő

 

A SWING II már egy fejlettebb kioldó rendszer amely nem csak a kompatibilis vakuk elsütését de ki-be kapcsolását és teljesítmény szabályozását is lehetővé teszi. Kompatibilis vakuk: Mikrosat Flash-Mob 4, Flash-Mob 6 és Mikrosat Mini 4D.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Máris elértünk a címben említett aktuális modellhez a SWING III kioldóhoz. Röviden összefoglalva a tudása megegyezik a SWING II kioldóval annyi különbséggel, hogy a Mikrosat Flash-Mob vakukkal támogatja a magas zársebességen történő szinkronizálást is. Így akár 1/8000sec zársebességgel is lehetőség nyílik a vakuk szinkronizálására.

 

 

 

 

 
A SWING III adóegysége gyakorlatilag a feliratot leszámítva kinézetében teljesen megegyezik az előddel. A vevők viszont kisebbek lettek és a kijelző és kezelőszervek elhelyezése is praktikusan a vevő hátsó oldalára került.

Nézzük részleteiben a vevőegységet:

 

 

 

 

– Csatorna választó: a kioldó lehetőség biztosít 16 különböző csatorna kezelésére. Ennek köszönhetően akár 16 stúdiót is be lehet rendezni egyetlen helyszínen anélkül, hogy egymást zavarnák.
– Kijelző: itt jelenik meg a kiválasztott vakuazonosító szám (1-6). Minden stúdión belül 6 különböző vakuazonosítóval ellátott készülék kerülhet. Lehetőség van két vagy több vakunak ugyanazt az azonosítót adni, ebben az esetben szimetrikusan állítható például a vakuk teljesítménye.
– “Vaku azonosító” választó gomb: ezzel a gombal lehet beállítani a hat különböző azonosítót.
– Státusz LED: a kioldó működését és az adóval való kommunikációt jelzi.

Jöjjön az adóegység:

 

 

 

– Csatorna választó: ugyanazt a szerepet tölti be mint a vevőegységen. A kiválasztott csatornában (stúdióban) lévő összes vakut kioldja.
– “Vaku azonosító” választó gombok: a gombok segítségével két funkció érhető el. Amennyiben a kiválasztott gombot 3 másodpercig folyamatosan nyomva tartjuk, a hozzá társított vaku kikapcsol. Újboli 3 másodpercig történő nyomvatartásra visszakapcsol. Így egyesével lehet az adott stúdióban lévő vakukat ki és be kapcsolni.
Abban az esetben ha a vaku azonosító gombok valamelyikét egyszer megnyomjuk a társitott vaku teljesítményszabályozására nyílik lehetőség. Ilyenkor a kiválasztott gomb mellett lévő LED villog és a teljesítményszabályzó gombok segítségével lehet a vaku fényerejét növelni vagy csökkenteni.
– Teszt gomb: a gomb megnyomására a csatornához tartozó összes vaku elvillan.
– Teljesítmény szabályzó gombok: a kiválasztott vaku teljesítménye a gombok segítségével növelhető vagy csökkenthető
– Összes vaku ki-be kapcsolása: a két nyomógomb segítségével a csatornához tartozó összes vaku egyszerre ki vagy be kapcsolható.
– Szinkron csatlakozó: szinkron jel bemenet
– Státusz LED: a kioldó működését és az adóval való kommunikációt jelzi.

A SWING III adóegység kétféle variációban (lesz) elérhető. A Canon változat már jelenleg is kapható, a Nikon változat 2015 március körül várható.
A 2014 december 3. után forgalomba került Flash-Mob vakuk képesek a magas zársebességen történő szinkronizálásra, hogy ez működjön szükséges a SWING III kioldó rendszer. Canonos gépekhez a Canonos adó, Nikonos gépekhez a Nikonos adó.
A kioldó más középérintkezős gépen is használható, azonban ilyenkor a maximális elérhető szinkronsebesség 1/160 sec. (Igaz ez a Canon-Nikon cserére is)
A Mikrosat Mini 4D vakuk nem támogatják ezt a funkciót, ott csak a ki-be kapcsolás és a teljesítményszabályzás érhető el, illetve a normál vakuszinkron sebességgel történő kioldás.

A SWING III vevőegység gyakorlatilag olyan kicsi, hogy amikor a vakuban van nem lóg ki a hátsó burkolat síkjából. A moduláris megoldásnak köszönhetően mégis lehetőséget biztosít az igény szerinti verzió kiválasztására, esetleges későbbi fejlesztésnél a cserére.

A vevőegységek a stúdióvakuból nyerik a működéshez szükséges energiát, így azokba külön elem nem szükséges. Az adó egy darab normál AA ceruzaelemmel működik.

A webáruházban az alábbi linkeken érhetőek el a termékek:

Swing III adó Canon
Swing III vevő

Mikrosat Mini 4D stúdióvaku
Mikrosat Flash-Mob 6 akkus stúdióvaku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here