MEGOSZTÁS

Egy lelkes olvasónk lett figyelmes a Yongnuo weboldalának rejtett bugyraiban a közeljövőben bemutatásra kerülő két új Yongnuo kioldóra. Fotó még nincs, de a specifikációk már fent vannak a kínai gyártónál.

A kérdés már csak az, hogy ezzel a Yongnuo tovább bonyolítja-e a kínálatát és a kompatiblitásokat, vagy egyszerűsíti. Merthogy a Yongnuo YN622C II és YN622N II TTL kioldók az alábbi funkciókban fognak különbözni elődjüktől:

  • Quick-Lock vakupapucs zár (tehát billenőkapcsolós, nem tekerős)
  • Firmware frissítési lehetőség USB-n keresztül
  • Támogatja a 622 (TTL) kommunikációs módot és az 560/603-RX (manuál) kommunikációs módot
Az utolsó sor azt jelenti, hogy az YN622-t használhatjuk egy másik YN622-vel TTL-ben, használhatjuk vevőegységként egy YN622-TX vezérlővel irányítva (ez eddig is így volt), illetve az új típust vevőként betehetjük a Yongnuo manuális rendszerébe, tehát elsüthetjük majd manuál módban egy YN560-TX vezérlővel, egy RF603-II jeladóval vagy egy YN560-IV vezérlő vakuval. Korábban a Yongnuo TTL és manuális kioldói nem voltak kompatibilisek egymással.
Ez valahol egyszerűsítés, valahol meg bonyolítás, hiszen eggyel több dolog, amit meg kell jegyezni az Yongnuo egyébként is szerteágazó rendszerében. Nem csodálom, ha az átlag felhasználó már rég elveszett a számokkal ellátott terméknevek között. Mennyivel könnyebben meg lehet jegyezni olyan neveket, mint Pixel Mago, Pixel King, Phottix Strato, Phottix Odin, mint ezeket az YN560622600-TX II Mark IV neveket? Agyrém…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here