MEGOSZTÁS

A Triopo bemutatta a TR-988 típusú “hermafrodita” vakuját, mely egyszerre, egyszemélyben Canon E-TTL vaku és Nikon i-TTL vaku.

A Triopo fittyet hányt a dedikált E-TTL és i-TTL rendszervaku koncepcióra, és valahogy meghekkelte a legújabb vakujuk talpát, amin találhatunk Canon és Nikon kiosztást egyaránt, így azt ígérve, hogy ugyanazt a villantó feltehetjük Canon és Nikon vázra is, teljes értékű TTL funkciókkal. Ez akkor lehet áldásos, hogy kétféle rendszerünk van otthon, vagy megosztanánk a fényeinket valakivel, aki más rendszert használ.

A Triopo TR-988 kamerára téve teljes értékű TTL vakuként funkcionál, vezetéknélküli vezérlés esetén pedig TTL slave vaku lehet (optikai alapon). Ezen kívül van benne manuál, S1 és S2 mód is, továbbá a kulcsszáma 56-os (180mm-en), a zoomfeje 18-180mm-ig megy, tud HSS gyorsszinkront és rendelkezik egy ún Sniff-móddal, amiről senkinek fogalma sincs, mit jelenthet.

Egy baja van csak, ami nem más, mint a márkája. Triopo…ebből a márkából sajnos meglehetősen sok megfordult már a Mikrosat vakuszervizében az elmúlt években.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here