MEGOSZTÁS

Tavaly novemberben mi is beszámoltunk arról, hogy gyengélkedik a Metz vakugyártó cég. Időközben azonban új szelek fújnak arrafelé, a cégnek új tulajdonosa lett, akik ráadásul most komoly tervekkel álltak elő a patinás márkát illetően. Jelszó a “Made in Germany”

A Daum Group, a Metz vakugyártó új tulajdonosa bejelentette, hogy továbbra is folytatni kívánja a Mecablitz vakuegységek gyártását a dél-németországi zirndorfi telephelyen. Ez azt jelenti, hogy a korábbi terveket, miszerint kiszervezik a gyártást Távol-Keletre, azonnali hatállyal törölték.

Gerd Betz és Lauri Jouhki, a mecatech üzletág vezetői

A nemrégiben megvásárolt Metz mecatech bizniszt jelenleg Lauri Jouhki és Gerd Betz vezetik. Egy sajtóközleményben Jouhki úr kihangsúlyozta a cég “minőségi stratégiáját”, mely kimondja “Számunkra a ‘Made in Germany’ kifejezés nem csak mondvacsinált jelző, mindinkább a jövőbeni orientációnk alapja.”

Betz úr hozzátette: “Célunk a telephely további bővítése és a vakuegységek, valamint a plasztik divízió termelésének fenntartható erősítése.”

A Metz és a Mecablitz márkák kemény versenytársakkal néznek szembe a kínai vakugyártók növekedése miatt, akik egyre szofisztikáltabb megoldásokkal rukkolnak elő.

Wilhelm Daum, a Daum Csoport feje ellenben reménykedik, hogy a Metz mecatech visszatérhet egy figyelemre méltó növekedési pályára az elkövetkező években.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here