MEGOSZTÁS

A Godox is építgeti folyamatosan saját rádiós TTL vakuvezérlési rendszerét. Eddig adott volt az akkumulátoros Ving TTL vakujuk, nemrég pedig napvilágra került pár fotó a Godox X1 nevű rádiós kioldóról, mely TTL vezérlésre képes. Az X1-nek van dedikált vevőegysége, ezt kell majd a TTL vakuk talpára tenni.

Itt azonban nem állt meg a fejlesztés, a Godox ugyanis bemutatta egy shanghaji kiállításon legújabb vakuját, a Godox TT685C-t, melybe beépített vevőegységet helyeztek, épp úgy, mint ami a Canon és a Yongnuo 600EX-RT-ben van. Ez a vevőegység pedig értelemszerűen az X1 kioldóval lesz kompatibilis. A hatótáv a gyártó leírása szerint 100m, köszönhetően a 2.4GHz-es frekvenciának.

A Godox TT685C standard ceruzaelemről vagy ceruzaakkuról fog működni, ellentétben a gyári akkumulátoros Ving vakuval. Utóbbiról több panasz is érkezett a világ minden tájáról, miszerint pár hónap használat után megdöglik benne az akksi. A Godox szerint azonban ez a hiba nem az összes Ving vakujukat érinti csupán egy-egy gyártási szériát.

A TT685C kulcsszáma 58, tud HSS gyorsszinkront és 2. redőny szinkront, minden földi jó benne van, amit manapság top rendszervakukba tesznek.

A hírek szerint a TT és a Ving rendszerbe becsatolják hamarosan a bare-bulb (csupasz villanócsöves) Witstro rendszerüket is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here