MEGOSZTÁS

A Canon ma bemutatta a középkategóriás vakujának új példányát, mely megkapta az RT rádióvezérlés rendszert.

Az új Canon 430EX gyorsabb, kisebb és könnyebb elődjénél, ám a kulcsszáma és a zoom tartománya nem változott a korábbihoz képest. Azt, hogy gyorsabb lett, nem igazán értem, mert a gyári adatlap szerint 3.5mp az újratöltési ideje, ami valljuk be manapság nem valami combos eredménynek számít. Külső elemtartót ráadásul nem is lehet csatlakoztatni hozzá, ahogy szinkronkábelt sem, továbbá a Yongnuokban rendszeresített másik vaku optikai villanásérzékelése (CELL/S1/S2) sem került bele.

A legfőbb újdonságok a következők:

  • Beilleszthető a Canon (ill. a Yongnuo) RT rendszerébe, vagyis rádiójellel tudjuk irányítani az E3-RT vezérlővel vagy egy 600EX-RT vakuval (az infra alapú optikai vezérlés is megmaradt, így korábbi infrás rendszerekbe is betársítható). UPDATE: mint kiderült Master és Slave vaku is tud lenni, tehát ezzel más RT vakukat is tudunk irányítani.
  • A vaku feje egyik irányba 150 fokban, másik irányba 180 fokban forgatható és 90 fokban dönthető.
  • Új, nagyméretű LCD kijelzőt és áttervezett kezelőfelületet kapott, mely forgótárcsás megoldású.
  • 10 egyedi (custom) és 8 személyes (personal) beállítást menthetünk el
Az ára 300 dollár lesz szeptembertől, vagyis itthon valamivel 100ezer forint fölött várható. Ezért a pénzért legalább adnak hozzá színfóliát, diffúzorkupakot és kétfajta tokot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here