MEGOSZTÁS

LunaGrip néven mutatott be a Wescott egy elmés szerkezetet. Villantottatok már át vakuval a derítőlap belső, féligáteresztő részén? Marha macera, hogy egy de inkább két kéznek a megfelelő pozícióban kell tartania nem? Na erre kínál megoldást a LunaGrip.

A LunaGrip nem más, mint egy állványadapter, melyre rendszervakut tehetünk, és három hosszú csíptetőkar segítségével rögzíteni tudjuk a féligáteresztő derítőlapot a vaku előtt.

A LunaGripbe 50-110cm átmérőjű derítőlapot tehetünk, akár a sajátunkat is, de megvásárolható a Wescottól a LunaGrip Kit is, melyhez gyárilag egy 110cm-es, 1FÉ-es diffúzorlapot csomagolnak.

Természetesen nem csak áteresztő diffúz lapot tehetünk rá, hanem visszaverő felületet is, ekkor értelemszerűen fordítva használjuk.

A Lightingrumours.com weboldal szerkesztője megjegyzi, hogy számára nem teljesen tiszta, hogy mitől jobb ez, mint egy softbox vagy egy ernyő. Szerény véleményem szerint jobb is és rosszabb is. Jobb, mert egy szem vagy max kétfajta, könnyen és gyorsan picire összecsukható derítőlapot kell magunkkal vinni, meg ezt az adaptert. Emiatt jó, mert kevesebb cuccot kell magunkkal vinnünk. Kevésbé jó viszont amiatt, hogy sok fény kiszökhet oldalirányba, kevésbé irányítható a fénye, mint egy softboxnak és maguk a merevítőrudak sem rövidek, sok helyet foglalnak cipekedéskor. Arról ne is beszélve, hogy a hosszuk sem szabályozható, emiatt minél nagyobb egy derítőlap, annál inkább szét kell álljanak a rudak, ergo annál közelebb kell legyen a derítőlap a vakuhoz. Minél kisebb a derítőlap, annál előbbre állnak a rudak, pedig ez pont fordítva lenne illendő. Ezzel a megoldással egy 110cm-es derítőnek csak a közepét fogjuk kivillantani, míg egy 50cm-es derítő mellett körben ki fog szökni a fény.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here