MEGOSZTÁS

Tovább bővül a Yongnuo vakurendszere, lassan mindenből lesz minden, és minden kompatibilis lesz mindennel. Korábban létrejött az YN622 rádiós kioldóra épülő TTL rendszer, majd lekoppintották a Canon RT rendszerét, mely egy fokkal komolyabb volt és úgy tudott TTL vezérlést biztosítani, hogy a vevő a vakuba volt építve.

Az YN685 típusú vaku ugyanezt biztosítja majd a felhasználóknak, anélkül, hogy az RT rendszerbe be kellene lépniük. Ebben ugyanis beépített rádiós vevőegység került, mely ráadásul kompatibilis a 622-es TTL rendszerrel épp úgy, mint a 603-as manuális rendszerrel.

Ez azt jelenti, hogy a Yongnuo YN685 vakut külön vevőegység nélkül irányíthatjuk, kioldhatjuk TTL üzemmódban az YN622 rádiós kioldóval, az YN622-TX rádiós vezérlővel, illetve manuális módban az RF603, RF605 rádiós kioldókkal, az YN560-TX rádiós vezérlővel, továbbá az YN560-IV vezérlő vakuval.

A vaku kulcsszáma 60-as 200mm-en, a zoomfeje automata vagy manuális 20-200mm-ig és támogatja a HSS gyorsszinnkront.

Külső elemtartó és PC-sync csatlakozó

Ezzel lényegében ugyanazt fogjuk elérni, mintha az RT rendszert választanánk, csak épp nem kell másik rendszerbe átlépni, hanem a meglévő 622-es és/vagy 603-as rendszerünket tudjuk használni.

Bevallom őszintén kissé ködös már nekem a Yongnuo termékpolitikája, annyi mindent kínálnak már. Nem az átláthatósággal van a gondom, hanem a logikával. Az tiszta sor, hogy a 622-es rendszerre építve akarnak egy saját rádiós rendszert kiépíteni, amit össze akarnak mosni a manuális rendszerükkel, hogy minden kompatibilis legyen mindennel, azt viszont nem tiszta, hogy akkor minek kellett lekoppintani a Canon teljesen különálló RT rendszerét? Nem lett volna egyszerűbb egyből a sajátot piacra dobni, hogy a felhasználókat ne tereljék egy másik rendszer felé amire ráadásul a Canon is fejleszt? Ja, lehet hogy ez a kulcsszó. A Canon fejelszt. Nekik meg csak elég lesz követni…két vasat egy tűzben, végülis ez se rossz…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here