MEGOSZTÁS

Korábban bejelentették, immáron rendelhető is a Yongnuo legújabb vakuja az YN685, mely ismét egy hiánypótló termék. Ezzel szinte teljessé vált a kínálat, bár a Yongnuo úgyis mindig kitalál valamit.

A Yongnuo YN685 egy teljes értékű E-TTL vaku, ha a kamerára tesszük, ha levesszük róla akkor beépített rádiós vevőjének hála egy Yongnuo YN622C vagy YN622-TX vezérlővel éppúgy tudjuk működtetni, mint egy YN560-TX/YN560-IV vezérlővel vagy egy RF-603/605 jeladóval. Pontosabban majdnem ugyanúgy, mivel előbbi párossal teljes körű TTL vezérlést kapunk, utóbbi kettővel pedig – sorrendben – manuális vezérlést és manuális kioldást.
A Yongnuo YN685 tehát beilleszthető egy meglévő 622-es rendszerbe és egy meglévő 560-as rendszerbe egyaránt, hidat képezve gyakorlatilag a két rendszer között. Ezt spékeli meg az is, hogy az új Yongnuo YN622C II rádiós kioldó szintén kompatibilis a 622 és az 560-as rendszerrel, így a lehetőségek száma szinte végtelen. Már csak egy YN622-TX II jeladóra várunk (hoppá mégsem teljes a kínálat), ugyanis a régi verzió még csak a 622-es rendszerrel kompatibilis.
Huh…nem egyszerű…a lényeg, hogy az új vaku 110 dollár, ami nem túl sok, itthon 40ezer Ft környékén várható és bizonyára hamarosan a Mikrosat kínálatába is megérkezik magyar garanciával és szervizháttérrel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here