MEGOSZTÁS

A mostani masterclass videóban Karl Taylor és Urs Recher azt mutatják be, hogyan lehet egy designer férficipőt “designosan” bevilágítani.

Korrekt munka, nemde? 🙂 Lássuk hogyan készült.

Karl a Broncolor Picolite nevű vakuit használta különféle fényterelőkkel, de alapvetően, szinte teljes egészében kemény fénnyel. Ezek pici, ám nagy teljesítményű (1600Ws-os) külső generátoros vakuk.

Első lépésként a barna hátteret világították meg, egy foltot világítottak a cipő mögé, így egy sziluettfotó a kiindulási alap.

Két Fresnel lencsés vaku világítja meg a cipő tetejét, az egyik szűkre vett fény a sarkánál, mely kiemeli a texturált logót, a másik szélesebb látószögű a highlightot, vagyis a csillanást adja a cipő kamera felőli oldalán. Nem túl harsányan, de épp elég ahhoz, hogy megmutassa, ez a cipő fényes.

Egy negyedik vaku projektor szűkítővel csak a cipő sarkát világítja.

Az ötödik vaku fényét egy fehér tábláról pattintják vissza a cipő kamera-felőli orrára/taplára, hogy derítse ezt az alapvetően sötét részt. Ez csak egy nagyon halvány derengés.

A cipő orrán lévő élfényt egy hatodik vaku adja, melyet a műterem sarkába villantottak, erről a hatalmas felületről visszaverődő fény tükröződik a cipő élén, mintegy leválasztva azt a háttérről.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here