MEGOSZTÁS

Tegnap kezembe kerültek az új tesztelnivaló termékek a Mikrosattól. Izgi hónap elé nézünk!

 

Tesztelni fogjuk végre a Yongnuo 35mm f/2 objektívét, mely olcsóságával hívta fel magára a figyelmet. Jó deal-e ez fényerős fix 50ezer Ft alatt? A Mikrosatos srácok szerint ne nagyon reménykedjünk, de azért kipróbáljuk, összehasonlítjuk a Canon 35/2 IS USM obijával.

Szintén górcső alá fog kerülni a Yongnuo új vakuja, az YN685, mely egy TTL vaku, amibe az YN622C rádiós kioldóval kompatibilis vevőegységet szereltek. Így gyakorlatilag ugyanazt tudjuk elérni már a 622-es rendszerrel, mint az RT-vel, legyen szó akár Yongnuo, akár Canon RT rendszerről. Csak épp olcsóbban.

Ha már az RT-ről van szó, tartozom még egy teszttel, melyben a Yongnuo YNE3-RX vevőegységet mutatom be, melynek segítségével a fent említett RT rendszerekbe bármilyen “nem-RT” TTL vakut tudunk bevonni, akár az ősrégi Canon 430 vagy 580 EX-ünket is, vagy egy szintén nem mai Yongnuo YN565EX-et.

Lesz teszt a nagy reménységemről, a Jinbei 150cm-es ernyőként nyitható octoboxáról. A jövőbeni munkáimon ezt elég sokat szándékozom használni a jövőben, karöltve a Mikrosat FlashMob6-tal, kiderül majd, hogy mennyit számít külsős melónál a nagy méret és a gyors szerelhetőség.

Ezen kívül lesz még egy érdekes fényformáló teszt, a Jinbei M11 rendszervaku és derítőlap tartó, melyhez speciális háromszög alakú derítőlapok tartoznak. Első blikkre a Lastolite Tri-Flash koncepcióra hajaz csak sokkal barátibb áron.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here