MEGOSZTÁS

Tart még a PocketWizard csipkerózsika álma, pedig majdnem beledöglöttek már.

Legújabb termékük a Plus IV manuális vakukioldó, mely a Plus III továbbfejlesztett típusa, de állítólag nem utóda, mert mindkettőt forgalomban tartják a jövőben, hiszen kompatibilisek egymással.

A Plus IV gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Plus III, csak fektetett formátumú és a tetején van egy TTL jelátvitelű vakupapucs (vagyis ha a tetejére TTL vakut rakunk, megmarad a kommunikációja a gépvázzal). A Plus IV egy adóvevő, vagyis az adó és a vevő egység nem különbözik egymástól. A gyártó ígérete szerint Canon, Nikon és Panasonic verzió mindenképpen lesz, és talán Olympus és Fuji is.

Azon túl, hogy a Pocket Wizard manuális módban bármilyen vakut el tud sütni A-B-C-D csoportba szedve, több kommunikációs csatornán (ami valljuk be manapság már nem egy nagy truváj, alap dolog), annyiban különbözik a kínai kioldóktól, hogy meglehetősen nagy a hatótávja és tud repeater módot, tehát egy-egy egység jelismétlőként való közbeiktatásával meg tudjuk növelni a hatótávot.

Ezeket leszámítva egyébként egy végtelenül egyszerű, de megbízható szerkezetről beszélünk, talán ezért veszik még sokan a méregdrága ára ellenére. Egy PW Plus III egység jelenleg 40ezer forint körül megy a piacon, ez csak egy darab, nem egy pár. Vélhetőleg ilyen áron kerül majd a placcra a Plus IV is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here